Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

29 de localități încă rămân fără curent

spot_imgspot_img

7885 de consumatori din 29 de localități mai erau deconectați de la rețeaua de energie electrică, conform situației de la ora 08.00.

Din cauza precipitațiilor, pe parcursul nopții au avut loc noi accidente în rețea, care au dus la deconectarea altor consumatori în raioanele Ungheni și Fălești, însă până la ora 8 o mare parte dintre aceștia au fost reconectați. Este vorba de 4765 de consumatori reconectați în intervalul de raportare 05.00 – 8.00.

Conform datelor furnizate de RED Nord, 5522 consumatori din 23 de localități mai rămân fără energie electrică în raioanele Rezina, Florești, Ungheni și Făleşti. La Rezina și Florești, reparația porțiunilor avariate se planifică pe parcursul zilei de 9 ianuarie, lucrările urmând a fi reluate concomitent cu deszăpezirea, deoarece sectoarele de rețea din câmp, cu multiple rupturi a conductoarelor pe tronsoane și piloni avariați nu pot fi accesate.

În zona de operare a Premier Energy Distribution rămân afectate parțial 6 localități și cca 2363 de consumatori, în raioanele Orhei și Criuleni.

„Termoelectrica” și „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare fără observații la parametri normali. Începând cu ora 09.00, graficul de temperatură a agentului termic a crescut de la 71 la 72 °C.

Infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE