Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Asistență tehnică gratuită pentru 52 de IMM-uri în domeniul retehnologizării și eficienței energetice

spot_imgspot_img

Întreprinderile mici și mijlocii din Moldova au posibilitatea de a beneficia de asistență tehnică gratuită atunci când depun cerere de finanțare pentru retehnologizare și sporirea eficienței energetice.

Asistența tehnică în procesul de aplicare este oferită de către Green City Lab Moldova, în cadrul Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică dedicat Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană prin intermediul ODA, acest program beneficiază de parteneriatul solid cu Proiectul Tehnologiilor Viitorului în Moldova, susținut financiar de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Pe parcursul anului 2023, Green City Lab a luat legătura cu 1771 de companii interesate de aplicarea pentru finanțare. După verificarea documentației, s-a constatat că 152 dintre acestea sunt eligibile și au primit expertiză gratuită în pregătirea pachetului de acte. Expertiza tehnică gratuită furnizată de Green City Lab în domeniile „Eficiență Energetică” și „Energie Regenerabilă” include asistență și suport în pregătirea documentației necesare, precum Raportul de audit energetic, Avizul de racordare la rețelele electrice de distribuție sau Proiectul de execuție a instalației de racordare.

Ca rezultat, 40 de întreprinderi asistate au fost acceptate pentru finanțare, urmare evaluării Comitetului de Finanțare și Risc al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Valoarea finanțării nerambursabile, acordată acestor 40 de ÎMM-uri se ridică la 22,343 milioane de lei. Această oportunitate reprezintă un sprijin semnificativ și nerambursabil pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova, oferindu-le posibilitatea de a investi în tehnologii avansate și eficiență energetică. 

În cadrul programului de finanțare pentru Retehnologizare și Eficiență Energetică a ÎMM, s-au aprobat finanțări în valoare de 186.14 milioane de lei pentru 201 de întreprinderi mici și mijlocii în 2023. 

Pentru solicitarea expertizei gratuite din partea Green City Lab la aplicarea pentru granturi în cadrul programului, vă  rugăm să ne contactați direct:

Manager de proiect: Vitalie Secrieru

Tel: 079555757

E-mail: support@greencity.md

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE