spot_imgspot_img
CHIȘINĂU TICKER
CHIȘINĂU 00 : 00 01/01/1970 Loading weather... Loading air quality...

Marți începe Solar Energy Bucharest Summit – expoziție tehnologică și de business pentru industria solară

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT 2025
SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT 2025 / LOADING…

1.000 de reprezentanți ai companiilor de producție, dezvoltare și investiții în energie solară participă, la București, pe 18 și 19 martie, la SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT – EXPOZIȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI DE BUSINESS PENTRU INDUSTRIA SOLARĂ.

Investițiile în energie solară vor fi de 2,5 miliarde de euro până în 2030

România are, în prezent, o capacitate instalată de 4.500 MW în energie solară și va atinge 8.500 MW până în 2030, conform estimărilor guvernamentale, fiind necesare investii de 2,5 miliarde de euro în dezvoltarea a încă 4.000 MW în următorii 5 ani. Practic, vom avea investiții de peste 1 milion de euro pe zi în sectorul solar până în 2030.

Pe măsură ce în România se construiesc mai multe capacități de producție din surse regenerabile, stocarea energiei reprezintă o componentă esențială a tranziției energetice, jucând un rol crucial în echilibrarea Sistemului Energetic Național.  Soluțiile de stocare devin indispensabile pentru asigurarea unei rețele stabile și eficiente.

Investițiile în capacități de stocare a energiei vor crește semnificativ în următorii ani, având în vedere angajamentele României de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050 și de a spori ponderea energiei regenerabile în mixul său energetic.

Producători globali de panouri fotovoltaice, invertoare și baterii de stocare vor expune la Palatul Parlamentului cele mai noi tehnologii pentru producerea de energie regenerabilă.

Dezvoltatori și constructori de parcuri fotovoltaice vor participa la dezbateri în cadrul conferinței și vor fi prezenți cu standuri de prezentare, dedicate întâlnirilor de afaceri.

Investitori și finanțatori vor prezenta soluții de finanțare și modele de business pentru sectorul solar, unul dintre cele mai dinamice domenii ale economiei românești.

Furnizori de soluții pentru dezvoltarea și managementul parcurilor solare, asiguratori, firme de leasing, firme de software dedicate energiei regenerabile vor fi, de asemenea, prezente.

1.000 de reprezentanți ai celor mai puternice companii din domeniul energiei solare din lume, alături de 50 de firme expozante, vor participa la singura EXPOZIȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI DE BUSINESS PENTRU INDUSTRIA SOLARĂ din România. 

Solar Energy Bucharest Summit va avea loc pe 18-19 martie 2025 la Palatul Parlamentului și se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. Evenimentul va fi deschis de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care va da startul unui maraton de discuții susținute de 40 de speakeri, desfășurat pe parcursul celor două zile. Autorități, experți, asociații din industrie, dezvoltatori de proiecte și producători de echipamente vor analiza în detaliu sectorul energiei solare și al surselor regenerabile, identificând direcțiile necesare pentru accelerarea dezvoltării energiei solare în România.

La standurile celor 50 de companii expozante, participanții vor putea interacționa cu reprezentanți ai acestora, având oportunitatea de a stabili relații de colaborare și de a discuta pe larg despre cele mai recente produse și servicii din acest sector aflat în plină expansiune.

România dispune în prezent de o capacitate de aproximativ 4.500 MW de panouri solare și, conform planurilor guvernamentale, aceasta ar trebui să ajungă la circa 8.500 MW până în 2030, ceea ce presupune investiții totale de aproape 2,5 miliarde de euro. Acest obiectiv va necesita investiții anuale de aproximativ 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea parcurilor solare, instalarea panourilor solare în ferme, fabrici, depozite sau pe clădiri rezidențiale. Practic, este vorba de investiții de peste 1 milion de euro pe zi până în 2030. În prezent, costul dezvoltării unui MW de panouri solare este de aproximativ 600.000 de euro.

Noutăți la Solar Energy Bucharest Summit 2025

Evenimentul aduce în premieră inovații și anunțuri esențiale, oferind participanților oportunitatea de a descoperi cele mai noi tehnologii și tendințe din domeniu.

Simai Technology va expune primele panouri fotovoltaice produse la fabrica din Oltenița, Alps Solar.

SolaX Power, lider global în soluții de stocare a energiei și companie cotată la bursa din Shanghai, va prezenta cel mai recent proiect de stocare destinat sectorului comercial și industrial, precum și soluții de finanțare.

Prime Batteries Technology, cel mai mare producător de baterii din Estul Europei, anunță continuarea extinderii facilităților de producție vertical integrată și atingerea unei capacități de 2,3 GWh în 2025, consolidându-și astfel poziția de lider european în soluții de stocare a energiei electrice (BESS).

Compania va prezenta un concept de fabricație personalizat, bazat pe o chimie adaptabilă, care permite dezvoltarea și producția unor tipologii diverse de celule, adaptate specific nevoilor variate ale clienților. Această flexibilitate chimică asigură un răspuns precis la cerințele de performanță, durabilitate și cost, adresând atât marile sisteme de echilibrare a rețelei, cât și aplicațiile industriale specifice.

Huawei Technologies, unul dintre cei mai mari producători de tehnologie din lume, va prezenta singura soluție de baterii care a obținut certificarea „Safety Prime Level 3” UL9540A din partea TUV, atestând cele mai înalte standarde de siguranță. Aceasta respectă unele dintre cele mai stricte cerințe de racordare la rețeaua electrică din România, într-un context în care siguranța la incendiu și gestionarea riscurilor devin o prioritate absolută pentru investitori.

Sponsorii Solar Energy Bucharest Summit sunt: Simai Technology, distribuitor Alps Solar, Solis, Dyness și Wolong, LONGi, Prime Batteries, Huawei, SKE, Photomate, SolaX Power, AlphaESS, Amperium, PCE, Sunwoda, Sunhome, Fortza Solar, Hyxi Power, Euro 7 Green Energy, Photosol, Alive Capital, Tinmar, Monsson, PNE AG, BCR Leasing, Power Peak Trading, ECI Solar, Roxtec, Wiren, Aerocompact, Adrem, Budmat, Waldevar, Solar Kit, TCK, Lemetal, Hexing, Livoltek, Enershare, Transparent Wenergy, Electrica Furnizare, Aiko, Nectaria Solar, Sisteme HVAC, Bursa Română de Mărfuri.

Solar Energy Bucharest Summit este susținut de asociații care promovează activ proiectele de energie regenerabilă precum PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România), DRBA (Danish Romanian Business Association), PSC (Patronatul Societăților în Construcții), AHK (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană).

Accesul la eveniment se va face în data de 18 martie, începând cu ora 09:00, prin Poarta B3, intrarea E1 (Calea 13 Septembrie, intrarea MNAC).  

Important pentru cei care intră cu automobilul – file-ul mai jos este bannerul pentru mașină, cel pe care trebuie pus vizibil în parbriz/pe bord, unde trebuie notat numărul de înmatriculare, pentru a putea intra în eveniment.

RENERGY

Despre organizator

Solar Energy Bucharest Summit este organizat de agenția Creative Communication, agenția de comunicare cu un portofoliu dedicat evenimentelor care au ca scop tranziția către sustenabilitate prin inovație și tehnologie. Printre evenimentele organizate de agenție se numără Romanian Green PPA, South East Europe Green EPC, Green Transport and Logistics și Bucharest Energy Storage.

Contact media / Cătălina Călugărici / +407 364 20 126

RECENTE

Stocarea energiei, următorul boom energetic al Moldovei după fotovoltaice

După valul masiv de investiții în centrale fotovoltaice din ultimii ani, sectorul energetic al...

A fost publicat Draft-ul normativ de eficiență energetică

În consultare publică până pe 18 mai 2025 a fost plasat Draft-ul normativ de...

Hidroelectrica vrea să intre pe piața din Moldova prin achiziții de proiecte regenerabile și portofolii de furnizare

Din 5 mai 2025, Hidroelectrica are un Consiliu de Supraveghere complet reînnoit, condus de...

Energocom a cumpărat în aprilie energie electrică mai ieftină decât în primele trei luni ale anului

În luna aprilie 2025, SA Energocom a achiziționat circa 339 de mii MWh de...

SIMILARE

Ministrul Energiei, la Balkans Energy Summit 2025: Moldova caută parteneriate pentru integrarea în rețelele energetice europene

Atena, 29 aprilie 2025 — Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, participă în aceste zile la...

România începe săptămâna cu prețuri negative la energie electrică

Pentru prima dată într-o zi lucrătoare, prețurile la energie electrică au coborât sub zero...

Moldova are prima asociație a femeilor din energetică – Women in Energy Moldova

Pe 23 aprilie 2025 a fost lansată oficial Asociația Obștească „Women in Energy Moldova”...

Summit IEA la Londra: Viitorul securității energetice

Summitul internațional „Viitorul securității energetice” se desfășoară la Lancaster House, Londra, în zilele de 24...

Workshop pentru auditori energetici și consultanți în eficiență energetică, organizat în cadrul proiectului STEEM

Auditorii energetici și potențialii prestatori de servicii de consultanță în domeniu sunt invitați să...

Energynomics revine la Chișinău cu evenimentul „Abordare Regională” – un pod energetic între România și Moldova

📅 30 aprilie 2025🕘 09:00 – 16:00📍 Hotel Radisson Blu Leogrand, Chișinău Miercuri, pe 30...

Mâine se deschide GREEN ENERGY EXPO, ROMENVIROTEC și URBAN SMART EXPO

În perioada 9 – 11 aprilie 2025, la ROMEXPO – Pavilionul B2 și Platformele...

Hidroelectrica a cumpărat stocare în baterii pentru parcul eolian de la Crucea Nord

Hidroelectrica a anunțat astăzi finalizarea licitației pentru procedura de achiziție a instalației de stocare...

Piața energiei după liberalizare analizată de experți la conferința Romanian Green PPA

București, 3 aprilie 2025 – Companiile din domeniul energiei și reprezentanți ai consumatorilor industriali...