Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Apel de proiecte 2024 a Facilității pentru acțiuni de atenuare a schimbării climei

spot_imgspot_img

Ambasada Germaniei informează cu privire la programul internațional de finanțare în domeniul climei pentru promovarea decarbonizării sectoriale „Mitigation Action Facility”. Accentul este pus pe sectoarele cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră la nivel mondial (energie, industrie și transport). În cadrul cererilor anuale de finanțare sunt finanțate proiectele transformative de protecție a climei pentru punerea în aplicare a contribuțiilor de protecție a climei, stabilite la nivel național și a strategiilor pe termen lung.

Programul sprijină proiecte ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în sectoarele energiei (surse regenerabile, sisteme de stocare, eficiență energetică), industriei și transporturilor (e-mobilitate, sisteme de încărcare), cu un volum de finanțare de până la 25 de milioane de euro și o durată de până la 5,5 ani. Proiectele trebuie să fie în concordanță cu strategiile naționale de decarbonizare, în special cu strategiile pe termen lung și cu contribuțiile naționale la protecția climei. Ideile de proiecte pot fi trimise online sub formă de concepte până la 29 februarie 2024, prin intermediul platformei deschise de aplicații (https://oap.mitigation-action.org/).

Mai multe informații generale despre Apelul de proiecte 2024 poate fi accesată pe pagina https://mitigation-action.org/cal…/call-for-projects-2024/.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE