Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

CNED și PNUD pentru dezvoltarea sectorului eficienței energetice și energiei durabile în Moldova

spot_imgspot_img

Astăzi, reprezentanții Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare UNDP Moldova, s-au întâlnit pentru a discuta despre colaborarea comună pentru dezvoltarea sectorului eficienței energetice și energiei durabile.

Planurile comune pentru anul 2024 au fost subiectul prioritar, în cadrul discuției. Partenerii au stabilit obiective clare în domeniul eficienței energetice, având în vedere nevoile specifice ale Moldovei și aspirațiile sale de a deveni o țară cu un sistem energetic mai sustenabil. Proiecte concrete au fost conturate pentru a implementa soluții inovatoare și a stimula tranziția energetică a țării.

De asemenea, au fost abordate subiecte precum programul EcoVoucher, care prevede înlocuirea aparatelor vechi ineficiente din punct de vedere energetic, pe altele mai eficiente și programul ,,Casa verde”, care sprijină gospodăriile vulnerabile în adoptarea măsurilor de eficiență energetică și a surselor regenerabile, ambele programe urmează a fi instituționalizate în cadrul CNED în acest an.

Întâlnirea a fost marcată de un schimb constructiv de idei și expertiză între reprezentanții CNED și PNUD Moldova, consolidând parteneriatul dintre cele două entități.

Totodată, CNED și-a exprimat aprecierea pentru suportul PNUD Moldova în procesul de reorganizare.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE