Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

CNED și PNUD pentru dezvoltarea sectorului eficienței energetice și energiei durabile în Moldova

spot_imgspot_img

Astăzi, reprezentanții Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare UNDP Moldova, s-au întâlnit pentru a discuta despre colaborarea comună pentru dezvoltarea sectorului eficienței energetice și energiei durabile.

Planurile comune pentru anul 2024 au fost subiectul prioritar, în cadrul discuției. Partenerii au stabilit obiective clare în domeniul eficienței energetice, având în vedere nevoile specifice ale Moldovei și aspirațiile sale de a deveni o țară cu un sistem energetic mai sustenabil. Proiecte concrete au fost conturate pentru a implementa soluții inovatoare și a stimula tranziția energetică a țării.

De asemenea, au fost abordate subiecte precum programul EcoVoucher, care prevede înlocuirea aparatelor vechi ineficiente din punct de vedere energetic, pe altele mai eficiente și programul ,,Casa verde”, care sprijină gospodăriile vulnerabile în adoptarea măsurilor de eficiență energetică și a surselor regenerabile, ambele programe urmează a fi instituționalizate în cadrul CNED în acest an.

Întâlnirea a fost marcată de un schimb constructiv de idei și expertiză între reprezentanții CNED și PNUD Moldova, consolidând parteneriatul dintre cele două entități.

Totodată, CNED și-a exprimat aprecierea pentru suportul PNUD Moldova în procesul de reorganizare.

RECENTE

Dick van Ommeren: De ce ar trebui să oprim investițiile sustenabile

Dick van Ommeren În această dimineață, în timp ce îmi plimbam câinele, m-am trezit din...

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE