Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Consiliul de reglementare al Comunității Energiei: recomandări privind tarifele pentru rețelele de electricitate

spot_imgspot_img

Consiliul de reglementare al Comunității Energiei – ECRB a publicat primul său raport privind metodologiile tarifare de transport și distribuție în părțile contractante din Comunitatea Energiei, îndeplinind cerințele Regulamentului (UE) 2019/943 din 5 iunie 2019 privind piața internă de energie electrică.

Raportul a analizat metodologiile tarifare de transport și distribuție aplicate în părțile contractante, inclusiv cadrul de reglementare pentru reglementarea tarifelor de rețea, metodele de asigurare a transparenței în stabilirea tarifelor, compoziția veniturilor și costurilor permise, proiectarea tarifelor și altele. În plus, raportul oferă informații despre principalele aspecte ale stabilirii altor tarife legate de rețea, cum ar fi tarifele de conectare și tarifele reactive. ECRB a formulat recomandări menite să îmbunătățească metodologiile tarifare de transport și distribuție în cadrul părților contractante, cu scopul de a le alinia, după caz, la cerințele prevăzute în pachetul privind energia curată.

În conformitate cu Regulamentul 2019/943, prezentul raport va fi luat în considerare în mod corespunzător de către autoritățile naționale de reglementare ale părților contractante la stabilirea sau aprobarea tarifelor de transport și distribuție, împreună cu metodele utilizate pentru determinarea acestora.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE