Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Cum arată orașul smart pe care vrea să-l construiască Toyota

SURSĂCNN
spot_imgspot_img

Toyota a anunțat la CES 2020 că are în plan să creeze un “oraș al viitorului” destinat a găzdui 2.000 de persoane, în care va testa vehicule autonome, tehnologii inteligente și o viață în care robotii vor juca un rol central. Proiectul, denumit “Woven City”, este unic și extrem de ambițios, urmând să fie construit începând din anul următor la poalele Muntelui Fuji, în apropiere de Tokyo, la o distanță de aproximativ 80 de kilometri. CEO-ul companiei, Akio Toyoda, a descris acest oraș ca fiind un “laborator viu”, care va oferi cercetătorilor, oamenilor de știință și inginerilor oportunitatea de a testa tehnologii emergente într-un mediu similar cu cel al unui oraș real.

Clădirile, vehiculele și dispozitivele din acest oraș vor comunica între ele prin intermediul senzorilor și big data, permițând astfel testarea tehnologiilor de inteligență artificială atât în lumea fizică, palpabilă, cât și în cea virtuală. Scopul lor este de a transforma Inteligența Artificială într-o Inteligență Amplificată.

Noul oraș va fi construit pe baza unei foste fabrici a producătorului auto, ocupând o suprafață de aproape 1 kilometru pătrat. Energia pentru oraș va proveni exclusiv din surse regenerabile, în special prin utilizarea de panouri solare. În acest oraș vor fi permise doar vehicule electrice cu emisii zero, iar livrările de produse vor fi realizate folosind o flotă inteligentă.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE