Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Cum arată orașul smart pe care vrea să-l construiască Toyota

SURSĂCNN
spot_img

Toyota a anunțat la CES 2020 că are în plan să creeze un “oraș al viitorului” destinat a găzdui 2.000 de persoane, în care va testa vehicule autonome, tehnologii inteligente și o viață în care robotii vor juca un rol central. Proiectul, denumit “Woven City”, este unic și extrem de ambițios, urmând să fie construit începând din anul următor la poalele Muntelui Fuji, în apropiere de Tokyo, la o distanță de aproximativ 80 de kilometri. CEO-ul companiei, Akio Toyoda, a descris acest oraș ca fiind un “laborator viu”, care va oferi cercetătorilor, oamenilor de știință și inginerilor oportunitatea de a testa tehnologii emergente într-un mediu similar cu cel al unui oraș real.

Clădirile, vehiculele și dispozitivele din acest oraș vor comunica între ele prin intermediul senzorilor și big data, permițând astfel testarea tehnologiilor de inteligență artificială atât în lumea fizică, palpabilă, cât și în cea virtuală. Scopul lor este de a transforma Inteligența Artificială într-o Inteligență Amplificată.

Noul oraș va fi construit pe baza unei foste fabrici a producătorului auto, ocupând o suprafață de aproape 1 kilometru pătrat. Energia pentru oraș va proveni exclusiv din surse regenerabile, în special prin utilizarea de panouri solare. În acest oraș vor fi permise doar vehicule electrice cu emisii zero, iar livrările de produse vor fi realizate folosind o flotă inteligentă.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE