Thursday, June 13, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Energy Community Summer School se va desfășura la Chișinău în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova

spot_imgspot_img

Inițiată de către Secretariatul Comunității Energetice în toamna anului 2015, Școala de vară a Comunității Energetice are ca scop promovarea dezvoltării competențelor participanților în toate subiectele legate de energie printr-un program multidisciplinar dedicat. Cu ajutorul școlii, participanții urmează să înțeleagă sectoarele energetice în toată complexitatea lor și să le ofere o platformă de schimb și o contribuție la modelarea viitorului acestor sectoare. Școala de vară este susținută de o rețea de instituții academice și de cercetare din Comunitatea Energetică și nu numai.

Aceasta se adresează studenților postuniversitari (masterat sau doctorat) foarte motivați, cercetătorilor din toate disciplinele legate de energie, tinerilor profesioniști din instituțiile guvernamentale, companii, grupuri de reflecție și ONG-uri din regiunea Comunității Energetice.

În ceea ce privește găzduirea școlii, părțile contractante ale Comunității Energiei și participanții la Tratatul de instituire a Comunității Energiei sunt, pe rând, gazde ale școlii de vară.

Locul de desfășurare: Universitatea Tehnică a Moldovei
Data: 20 – 27 iulie 2024
Durată: 20-20 iulie 2024: 1 săptămână
Organizator: Universitatea de Stat din Moldova: Secretariatul Comunității Energetice
Credite: 3 ECTS (pentru masteranzi)
Perioada de înscriere: 22 ianuarie – 31 martie 2024
Taxe: Nu este necesară nicio taxă de școlarizare
Cazare: urmează să fie confirmată

Contact


Adrian Jasimi, Energy Community Summer School Coordinator

Managementul școlii de vară a Comunității Energiei

Dirk Buschle, Decan al Școlii de vară a Comunității Energiei
Dirk Buschle este director adjunct al Secretariatului Comunității Energiei din 2011 și a condus unitatea juridică a acestuia din 2007. În calitate de președinte al Centrului de negociere și soluționare a litigiilor din cadrul Comunității Energiei, el este, de asemenea, responsabil de soluționarea litigiilor și de negocieri și a acționat ca mediator în conflicte de profil înalt între investitori și state în sectorul energetic. Este un facilitator de negocieri certificat. Înainte de poziția sa actuală, Dirk a fost șeful de cabinet al președintelui Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) din Luxemburg. Dirk este, de asemenea, profesor și titular al catedrei de politică energetică europeană la Colegiul Europei din Bruges. Predă cursul anual “Politica și guvernanța energetică europeană și internațională”. A absolvit Dreptul la Universitatea Constance, Germania, și și-a obținut doctoratul la Universitatea St. Gallen din Elveția. A publicat numeroase lucrări în diferite domenii ale politicii și dreptului european și a ținut prelegeri la Universitățile din Reykjavik, Constance și St. Gallen în calitate de profesor invitat.

Adrian Jasimi, Coordonator al școlii de vară
Dl Jasimi s-a alăturat Secretariatului Comunității Energiei în mai 2009 în calitate de expert în domeniul petrolului. Înainte de a veni la Secretariatul Comunității Energiei, a lucrat la Institutul de Petrol și Gaze din Albania până în 1994. În 1994, dl Jasimi s-a alăturat companiei britanice de petrol și gaze Premier Oil ca manager de proiect timp de 10 ani. În 2004, a început să lucreze în calitate de consilier petrolier și director de cabinet al ministrului energiei și industriei din Albania. În 2005, a fost numit din nou director de cabinet al ministrului Economiei, Comerțului și Energiei din Albania până în aprilie 2009. Dl Jasimi este implicat în numeroase negocieri în contracte de petrol și gaze. Are studii universitare de fizician.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE