Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Fațadare cu panouri fotovoltaice BIPV

SURSĂasca
spot_imgspot_img

În regiunea Münster din vestul Germaniei, noul sediu administrativ al utilității municipale Gronau a inaugurat o fațadă inovatoare care generează energie solară ecologică. Compania BGT Bischoff Glastechnik GmbH a integrat modulele solare personalizate fabricate de ASCA – o filială a Grupului ARMOR și lider mondial în tehnologia fotovoltaică organică (OPV) – în sticla fațadei. Efectul vizual al ferestrei orientate spre stradă este menit să sublinieze temele energetice și de durabilitate, conform declarațiilor arhitecților implicați în proiect.

Acest concept inovator combină utilitatea modulelor solare transparente cu designul estetic al clădirii. Modulele cu film solar ASCA integrat, având dimensiunile 3,66 pe 2,25 metri, au fost aplicate pe fațada sudică a clădirii, alternând cu panouri de sticlă convenționale. Astfel, clădirea nu doar generează energie, dar și creează o senzație de adăpost în ciuda transparenței sale.

“Dimensiunea modulelor solare este de clasă mondială și nu este mai complicată de produs decât panourile de sticlă laminate obișnuite. Acest lucru reprezintă un punct de referință pentru integrarea fotovoltaică în construcții (BIPV)”, a subliniat Hermann Issa, vicepreședintele senior al ASCA responsabil de dezvoltarea afacerilor și managementul proiectelor.

În plus, proiectul demonstrează faptul că producția de elemente de fațadă cu activitate solară folosind produsele ASCA OPV este fezabilă și aduce o dimensiune estetică și funcțională în arhitectură. “Planificatorii și designerii nu mai trebuie să se îngrijoreze de obstacole tehnice, chiar și cu modulele personalizate de fațadă de această dimensiune enormă”, a adăugat Issa.

Energiea electrică este produsă prin intermediul celulelor fotovoltaice organice (OPV) aplicate pe folii cu un proces de imprimare special, reprezentând astfel o soluție durabilă și inovatoare pentru generarea energiei solare. Proiectul nu doar subliniază beneficiile energetice, ci și impactul pozitiv asupra esteticii clădirii și al mediului înconjurător.

Cu o suprafață totală de 222 de metri pătrați, fațada de sticlă a clădirii de administrație din Gronau exemplifică integrarea reușită a tehnologiei solare în arhitectură. Oricând este vorba de generarea de energie verde sau de crearea unui impact vizual plăcut, acest proiect este un exemplu elocvent al viitorului durabil.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE