Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Global Cleantech Innovation Programme in Moldova

spot_img

Antreprenorialul joacă un rol cheie în acțiunile privind sprijinirea tranziției către economii durabile, creând totodată locuri de muncă sustenabile. Fiind motorul creșterii și inovației, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) pot conduce tranziția către economii durabile prin dezvoltarea de tehnologii, produse și servicii de ultimă generație.

Înțelegând potențialul inovației și antreprenorialului, Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) a înființat Programul Global de Inovare în Tehnologii Curate ( Global Cleantech Innovation Programme GCIP) pentru a promova inovația și antreprenorialul în tehnologiile curate și pentru a aborda provocările de mediu care necesita intervenții urgente.

În timp ce IMM-urile care promovează tehnologiile curate au un potențial nelimitat pentru idei inovatoare, adesea le este dificil să-și aducă soluțiile pe piață. Acestea întâmpină bariere serioase în calea dezvoltării afacerilor și tehnologiei pe care trebuie să le traverseze pentru a asigura tracțiunea, creșterea și extinderea. Pentru a susține IMM-urile, GCIP aduce schimbări prin două intervenții principale:

  1. Sprijin direct pentru IMM-urile care oferă soluții inovatoare
  2. Dezvoltarea și consolidarea ecosistemelor de inovare și antreprenorial la nivel național.

Pentru a asigura funcționarea și sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor sale, GCIP construiește, consolidează și conectează ecosistemele de inovare și antreprenorial la nivel național. În cadrul acestei componente, GCIP oferă instituțiilor naționale (entități guvernamentale, organizații de cercetare și dezvoltare, asociațiilor din industrie, platforme de afaceri, organizații axate pe gen etc.) formare pentru consolidarea capacității și diseminează îndrumări privind cele mai bune practici globale pentru consolidarea cadrelor de politici și de reglementare.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE