Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Global Cleantech Innovation Programme in Moldova

spot_imgspot_img

Antreprenorialul joacă un rol cheie în acțiunile privind sprijinirea tranziției către economii durabile, creând totodată locuri de muncă sustenabile. Fiind motorul creșterii și inovației, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) pot conduce tranziția către economii durabile prin dezvoltarea de tehnologii, produse și servicii de ultimă generație.

Înțelegând potențialul inovației și antreprenorialului, Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) a înființat Programul Global de Inovare în Tehnologii Curate ( Global Cleantech Innovation Programme GCIP) pentru a promova inovația și antreprenorialul în tehnologiile curate și pentru a aborda provocările de mediu care necesita intervenții urgente.

În timp ce IMM-urile care promovează tehnologiile curate au un potențial nelimitat pentru idei inovatoare, adesea le este dificil să-și aducă soluțiile pe piață. Acestea întâmpină bariere serioase în calea dezvoltării afacerilor și tehnologiei pe care trebuie să le traverseze pentru a asigura tracțiunea, creșterea și extinderea. Pentru a susține IMM-urile, GCIP aduce schimbări prin două intervenții principale:

  1. Sprijin direct pentru IMM-urile care oferă soluții inovatoare
  2. Dezvoltarea și consolidarea ecosistemelor de inovare și antreprenorial la nivel național.

Pentru a asigura funcționarea și sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor sale, GCIP construiește, consolidează și conectează ecosistemele de inovare și antreprenorial la nivel național. În cadrul acestei componente, GCIP oferă instituțiilor naționale (entități guvernamentale, organizații de cercetare și dezvoltare, asociațiilor din industrie, platforme de afaceri, organizații axate pe gen etc.) formare pentru consolidarea capacității și diseminează îndrumări privind cele mai bune practici globale pentru consolidarea cadrelor de politici și de reglementare.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE