Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

GRAFICUL DE FURNIZAREA ENERGIEI ELECTRICE DE LA MGRES PENTRU AUGUST 2023

spot_imgspot_img

Evenimentul de coordonare a furnizării energiei electrice pentru luna august 2023 s-a desfășurat într-o întâlnire între reprezentanții MGRES și cei ai S.A. Energocom. În cadrul acestei întâlniri, au fost prezentate prognozele de consum pentru luna august de către furnizorii serviciului universal, ultimei opțiuni și operatorilor de sistem.

Volumul total estimat al necesarului de consum pentru malul drept a fost stabilit la aproximativ 353 mii MWh, dintre care 13 mii MWh vor fi asigurați de către centralele electrice de termoficare urbane (CET) și producătorii de energie din surse regenerabile (SER), iar aproximativ 311 mii MWh vor fi achiziționați de la MGRES conform contractului existent, valabil până în septembrie 2023 inclusiv.

În cadrul discuțiilor, s-a confirmat că prețul de achiziție a energiei electrice produsă de MGRES va rămâne neschimbat, ceea ce a fost o veste bună pentru toate părțile implicate.

În vederea acoperirii restului necesarului de energie pentru luna august, s-a stabilit că achiziția se va realiza de pe piața OPCOM.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE