Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Moldelectrica a testat astăzi dronele de inspectare a liniilor electrice de înaltă tensiune

spot_img

În cadrul unui proiect finanțat de USAID Moldova pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, 13 angajați ai Întreprinderii de Stat Moldelectrica au participat la un curs de patru zile pentru a învăța să opereze cele zece drone donate de Guvernul SUA. Azi, la centrul de instruire din Corbu, Dondușeni, au avut loc demonstrații ale dronelor, care vor îmbunătăți inspectarea liniilor electrice de înaltă tensiune și vor reduce timpul de intervenție în caz de incidente.

Sergiu Carmanschi, vicedirectorul Î.S. Moldelectrica, a subliniat importanța tehnologiilor avansate în operațiunile lor pentru a spori eficiența și siguranța transportului de energie electrică.

Constantin Borosan, secretarul de stat al Ministerului Energiei, a salutat sprijinul Guvernului SUA pentru inițiativele inovatoare în sectorul energetic.

Jeff Bryan, șeful Misiunii USAID Moldova, a reiterat angajamentul SUA de a sprijini Republica Moldova în consolidarea securității energetice și îmbunătățirea infrastructurii energetice.

Cele zece drone, în valoare de aproximativ un milion de dolari SUA, au fost donate recent de Guvernul SUA prin intermediul Misiunii USAID Moldova. Această colaborare între USAID și Moldelectrica se desfășoară de mai mult de un deceniu pe diverse domenii, inclusiv securitatea cibernetică și energiile regenerabile. De asemenea, se lucrează la interconectarea sistemului electroenergetic al Republicii Moldova cu cel al României și, implicit, cu cel al Europei continentale ENTSO-E.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE