Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Olanda: pistele solare pentru biciclete deja puse în funcțiune

spot_imgspot_img

Două noi proiecte de piste de biciclete fotovoltaice funcționează acum în Olanda, în cadrul unei inițiative lansate în 2018 de Rijkswaterstaat, agenția olandeză de gestionare a apei.

Compania franceză Colas și antreprenorul olandez de construcții BAM Royal Group au pus în funcțiune două piste pentru biciclete echipate cu module fotovoltaice în Țările de Jos.

Pistele de biciclete se întind fiecare pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați în provinciile Brabant de Nord și Olanda de Nord.

Tehnologia modulelor fotovoltaice oferă o eficiență de 21% pe metru pătrat. Celulele solare sunt protejate de un strat multiplu de rășină, iar arhitectura electrică a fost concepută pentru a reduce cantitatea de cabluri.

Cele două piste de biciclete vor produce 160 MWh/an de energie regenerabilă în primul an. Cele două proiecte fac parte dintr-o inițiativă lansată în 2018 de Rijkswaterstaat, care face parte din Ministerul olandez al Infrastructurii și Mediului. Drumurile solare din Olanda nu sunt un concept necunoscut. În 2016, o pistă de biciclete de lângă Amsterdam a fost dotată cu panouri solare, iar o alta a fost construită în 2020 în Utrecht. Cu toate acestea, fezabilitatea și viabilitatea economică a drumurilor solare rămân controversate.

De asemenea, guvernul olandez dezvoltă “Zon op Infra”, un plan de testare a viabilității producției de energie solară pe infrastructura rutieră. Planul include desfășurarea de instalații solare de-a lungul autostrăzilor și pe bariere de zgomot.

Autoritățile olandeze se străduiesc să identifice suprafețe pe care să amplaseze instalații fotovoltaice de mari dimensiuni din cauza lipsei de terenuri. În ultimii ani, institutele de cercetare și companiile private au încercat să demonstreze fezabilitatea proiectelor solare pe terenuri neagricole, inclusiv diguri, acoperișuri, suprafețe de apă pe uscat și în larg.

Translated with DeepL (https://www.deepl.com/app/?utm_source=ios&utm_medium=app&utm_campaign=share-translation)

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE