Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Pavilioane de așteptare pe drumurile publice naționale dotate cu panouri solare

spot_imgspot_img

Administrația de Stat a Drumurilor informează că sunt în plină desfășurare lucrările de instalare și amenajare a pavilioanelor auto de așteptare pe drumurile publice naționale.

Lucrările de construcție a stațiilor auto pentru pasageri sunt parte a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere și de transport public, destinate să faciliteze călătoriile și să ofere confort și siguranță utilizatorilor de drum.

Pavilioanele auto sunt construite în conformitate cu un proiect de tip modern, evidențiind un design inovator și funcțional. Aceste construcții metalice cu structură ușoară și panouri de sticlă securizată sunt dotate cu scaune din lemn, urne de gunoi, stâlpi de iluminat stradal și două panouri fotovoltaice.

Proiectul mai include amenajarea și construcția trotuarului pentru a asigura un mediu complet și funcțional pentru utilizatori.

Până în prezent au fost construite 19 pavilioane auto în raioanele Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Rîșcani, Soroca, Florești, Șoldănești, Chișinău, Strășeni, Călărași, Ungheni și Fălești. Lucrările de instalare a încă 14 stații sunt în desfășurare în alte sectoare ale țării, precum Cimișlia, Căușeni, Taraclia, Anenii Noi, Hîncești și altele.

În total, proiectul prevede construcția a 33 de astfel de pavilioane. Lucrările se desfășoară conform Programului privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 73 din 22.02.23.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE