Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Pe 17 Octombrie la Chișinău se va desfășura a treia ediție a Conferinței Ministeriale “Platforma Sprijin Moldova”

spot_imgspot_img

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, inițiativă lansată de România, Germania și Franța, are ca obiectiv furnizarea sprijinului necesar pentru avansarea reformelor democratice și economice în Republica Moldova, cu accent inclusiv pe domeniul energetic. Aceasta implică atât asistență politică, financiară și materială imediată, cât și expertiză profundă din partea Uniunii Europene, țărilor G7, instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor globale.

Conferințele ministeriale desfășurate în cadrul acestei platforme reprezintă un efort concertat pentru mobilizarea, concentrarea și coordonarea sprijinului oferit de țările dezvoltate către Republica Moldova, cu scopul de a consolida securitatea și sustenabilitatea sectorului energetic al țării.

Prima conferință a avut loc la Berlin în aprilie 2022, urmată de a doua la București în iulie 2022 și cea de-a treia la Paris în noiembrie 2022. Următoarea ediție, cu un accent pe securitatea energetică, va avea loc la Chișinău la data de 17 octombrie 2023. Acest eveniment are ca scop nu doar discuții și promisiuni, ci și măsuri concrete pentru consolidarea sectorului energetic al Republicii Moldova, contribuind astfel la stabilitatea și dezvoltarea pe termen lung a țării.

În pregătirea acestei conferințe, se desfășoară reuniuni ale grupurilor de lucru tematice pe șase piloni importanți, incluzând gestionarea fluxului de refugiați, lupta împotriva corupției, gestionarea frontierelor, asistența financiară, reforma administrativă și gestionarea finanțelor publice. Cu suportul oferit prin Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, se urmărește creșterea rezilienței socio-economice și implementarea unor reforme fundamentale, consolidând astfel calea spre un viitor mai prosper pentru Republica Moldova.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE