Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Peste 100MW fotovoltaic instalați la sfarsitul anului 2023

spot_imgspot_img

Conform datelor disponibile ale Centrului Național pentru Energie Durabilă, oferite de către furnizorii de energie electrică, capacitățile instalate de producere a energiei electrice prin intermediul centralelor electrice fotovoltaice în baza mecanismului de Contorizare netă sunt în creștere continuă.

Astfel, la sfârșitul lunii decembrie, 2023, au fost înregistrați 5051 de beneficiari ai mecanismului de sprijin Contorizare netă, iar capacitatea de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice, constituia 115,30 MW.

Contorizarea netă permite consumatorilor finali (persoane fizice, companii) să producă și să consume propria energie electrică prin instalarea panourilor fotovoltaice. Pe lângă promovarea surselor regenerabile de energie, contorizarea netă înseamnă economii la facturile de energie electrică și mai puțină dependență de fluctuațiile tarifului la energia electrică, întrucât o parte din consum este acoperită de energia generată de propriul sistemul fotovoltaic.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE