Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

PROGRMALE DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ MOLDOVA – ITALIA

spot_img

Carolina Novac, Secretara de stat a Ministerului Energiei, a avut o întâlnire la Roma, Italia, cu Roberto Colamine, directorul adjunct al Direcției pentru Cooperare și Dezvoltare a Ministerului italian de Externe, pentru a discuta despre programele de eficiență energetică și proiectul pilot de instalare a contoarelor inteligente, sprijinit de Guvernul italian.

În cadrul întâlnirii, Carolina Novac a subliniat importanța investițiilor serioase pe termen lung în proiecte de eficiență energetică, atât în clădirile publice, cât și în cele rezidențiale. Aceste proiecte au potențialul de a reduce consumul energetic și de a aduce beneficii atât mediului, cât și economiei.

De asemenea, în calitate de secretar de stat responsabilă de decarbonizare, Carolina Novac a încurajat oamenii de afaceri italieni să investească în Republica Moldova în proiecte energetice, cum ar fi capacități de stocare și tehnologii neconvenționale. Aceste investiții pot contribui la dezvoltarea sectorului energetic și la aducerea de soluții inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice.

Pe lângă aspectele legate de eficiența energetică și investițiile în Republica Moldova, o altă temă importantă a vizitei a fost pregătirea celei de-a patra sesiuni de Moldova Support Platform, programată să aibă loc în luna octombrie la Chișinău. Această platformă are scopul de a facilita cooperarea între diferitele părți implicate în sprijinirea dezvoltării și modernizării Republicii Moldova.

Întâlnirea dintre Carolina Novac și Roberto Colamine a avut drept scop discutarea și promovarea unor proiecte energetice sustenabile și eficiente din punct de vedere energetic, precum și atragerea de investiții străine pentru dezvoltarea Republicii Moldova în acest domeniu.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE