Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

RISEN ENERGY: Roundtables Europe 2023

spot_imgspot_img

Roundtables Europe revine cu un program încărcat, dar și sesiuni de conținut aprofundat despre industria europeană de energie solară și stocare.

Programul de două zile este plin de energie, cu experții de la pv magazine care vor modera sesiuni pentru a discuta, analiza și diseca cele mai recente știri și tendințe din industrie, și găzduiesc discuții pătrunzătoare.

Lumea energiei solare și a stocării nu a fost niciodată mai mare sau mai importantă, iar sesiunile noastre vor aprofunda cele mai fierbinți subiecte, cum ar fi noile tendințe tehnologice, durabilitatea, calitatea, gestionarea energiei și AI, Agrivoltaics, lanțul valoric european, problemele de implementare și de rețea, politica de promovare a energiilor regenerabile și peisajul stocării energiei.
Experți de top: Conferința noastră reunește mințile puternice din industria solară europeană, stârnind discuții între experți de top, analiști și părți interesate.
Acces gratuit: Roundtables Europe vă oferă informații esențiale despre piață și cunoștințe tehnologice fără niciun cost, totul din confortul casei dumneavoastră.
Mai jos puteți afla mai multe despre sesiunile Roundtables, vorbitorii experți, moderatorii și partenerii evenimentului.

Sesiuni


Pe parcursul a zece sesiuni de program, vom primi peste 50 de experți care vor discuta despre viitorul peisajului dinamic european în domeniul energiei solare și al stocării.

Ziua 1
Sesiunea de deschidere | Viitorul pieței europene de energie solară și stocare
5 decembrie, 9:30 am CET, Berlin
Piața globală de stocare și de energie solară evoluează rapid, iar Europa are propria sa intrigă. În această sesiune, vom trece în revistă subiectele relevante și vă vom ghida prin mesele noastre rotunde. Nextracker va oferi o privire de primă mână asupra proiectelor lor și va oferi perspective practice și acționabile în industrie.

Sesiunea 1 | Calitatea sub presiune – Gestionarea mediilor dificile
5 decembrie, 10 am CET, Berlin
Pe măsură ce energia solară își extinde raza de acțiune în medii mai sălbatice, mai vântoase și mai umede, componentele robuste și durabile sunt primordiale. Modulele, structurile, plutitoarele, invertoarele și componentele de echilibrare a sistemului (BOS) trebuie să reziste la condițiile dificile ale acestor medii timp de mulți ani de acum încolo. Având în vedere că terenul devine din ce în ce mai rar, este esențial să se exploreze toate locațiile posibile pentru instalațiile solare, inclusiv căile navigabile interioare până la oceane deschise pentru fotovoltaice plutitoare și modele care pot supraviețui zăpezii, grindinei și evenimentelor de 1 la 100 de ani care devin tot mai frecvente. Poate energia solară să se ridice deasupra vântului și a apelor și cum ajută inovațiile în medii dificile industria în general?

Sesiunea 2 | Calitatea TopCon
5 decembrie, 11:15 am CET, Berlin
Atunci când apar noi tehnologii de module, apar întotdeauna întrebări, cum ar fi: Cât de stabile sunt acestea pe termen lung? Cum le testăm? În cele mai multe cazuri, problemele de fiabilitate sunt rezolvate din timp. Cu toate acestea, industria trebuie să știe ce trebuie să verifice și cum să evalueze riscul pentru a-și proteja investițiile și valoarea pe termen lung a activelor. Pe măsură ce TOPCon intră pe piață, căile specifice de degradare devin mai bine cunoscute, împreună cu diverse soluții pentru a preîntâmpina pierderile sau problemele excesive.

Sesiunea 3 | Tehnologia celulelor și modulelor de generație următoare
5 decembrie, 12:15 pm CET, Berlin
Cum arată viața de după activitatea CERP? Tehnologiile de tip n cu randament ridicat au intrat pe piață, TOPCon fiind în mod clar pe primul loc. Dar și tehnologiile HJT și xBC sunt în curs de dezvoltare și aduc o valoare unică pe piață. Pe piața actuală cu o ofertă excedentară, cum vor concura tehnologiile de înaltă eficiență și care este calea pentru viitoarele reduceri de costuri? Mai mult, pot aceste tehnologii de ultimă generație să depășească provocările legate de aprovizionarea cu materiale?

Sesiunea 4 | Evoluția energiei solare cu emisii reduse de carbon
5 decembrie, 14:00 CET, Berlin
Industria fotovoltaică pretinde că este deosebit de sustenabilă. Rapoartele de sustenabilitate sunt folosite ca dovadă a îmbunătățirilor și realizărilor. Dar ce dezvăluie acestea și ce categorii sunt importante? Amprenta de carbon a unui modul devine esențială, producătorii făcând reclamă produselor cu emisii reduse de CO2, iar politicienii luând în considerare promovarea produselor virtuoase legate de districtele lor. Ne întrebăm: cât de mari sunt diferențele dintre produse, cum se determină amprenta de CO2 și care este punctul de referință?

Sesiunea 5 | Tehnologie și finanțe: Activarea energiei solare
5 decembrie, 15:00 CET, Berlin
De la sectorul rezidențial la sectorul C&I, piața europeană a energiei solare oferă numeroase oportunități dacă dezvoltatorii de proiecte și investitorii apelează la tehnologie pentru a depăși obstacolele comune: Cum ar fi conexiunile la rețea, care nu sunt garantate. Cu toate acestea, gestionarea autoconsumului și a stocării cu ajutorul vehiculelor electrice aduce oportunități. Confruntate cu o lipsă de lucrători calificați, companiile de instalare pot simplifica procesele de vânzare, planificare și inginerie, apelând la software ghidat de inteligența artificială pentru a accelera lucrurile. Iar cu prețurile energiei prin acoperiș anul trecut, întreprinderile ar trebui să intre în panică și să cumpere energie solară și stocare. Dar finanțarea este o problemă veche la care apar la orizont noi soluții politice.

Sesiunea 6 | Agri PV: Idei de recoltare
5 decembrie, 16:15 CET, Berlin
Pe parcursul a cinci ani, revista pv a publicat peste 300 de articole despre energia solară și agricultură, Agrivoltatics sau AgriPV. Cu toate acestea, ideea ca fermierii și energia solară să colaboreze în cadrul culturilor și al pășunatului pare a fi o industrie incipientă sau, în cel mai bun caz, în curs de dezvoltare. De ce nu se mișcă mai repede industria împreună și ce urmează pentru AgriPV și unde?

Ziua 2
Sesiunea 7 | Politică, realitate și viziune: 360 de grade pentru energia solară în UE
6 decembrie, 9:30 am CET, Berlin
Descoperiți viitorul energiei solare europene într-o sesiune plină de energie! Ce ne dezvăluie datele despre viziunea pieței? De asemenea, asociații solare din Italia, Franța, Germania și Spania oferă informații de primă mână despre realitatea pieței acum și în curând. Vom aborda, de asemenea, subiectul “De la realitate la viziune” și întrebări legate de modul în care politicile pot modela în mod pozitiv peisajul solar și ce se întrevede la orizont pentru energia solară în Europa în următorii ani.

Sesiunea 8 | Totul despre depozitare: Preț, materiale, tehnologie și noi venituri
6 decembrie, 10:30 am CET, Berlin
Pe măsură ce sectorul de stocare a energiei continuă să crească și să se maturizeze, înțelegerea costurilor și a oportunităților de venituri reprezintă cea mai mare prioritate pentru multe părți interesate. Întrucât bateriile pe bază de litiu continuă să domine sectorul, perspectivele privind costurile, materialele și tehnologia rămân întrebarea cheie. În plus, vom explora, de asemenea, cele mai atractive piețe și oportunități de venituri pentru BESS în Europa, dincolo de câștigurile obținute în transferul de energie de la generare la momentele de cerere.

Sesiunea 9 | Hidrogen: Potențialul întâlnește realitatea – unde sunt oportunitățile pentru industria solară
6 decembrie, 11:45 am CET, Berlin
Economia hidrogenului se apropie și va fi una de mare amploare. Dar când se va dezvolta piața și ce perspective va deschide pentru industria solară de a crește veniturile și de a găsi cumpărători? Vom analiza domeniile în care producția de hidrogen funcționează bine și de ce, cele în care eșuează și cele în care este solidă din punct de vedere comercial. Vom intra în inima producției de hidrogen – electrolizoarele – și vom analiza diferitele tehnologii, scăderea preconizată a costurilor acestora și vom vedea dacă amplasarea împreună cu centralele solare reprezintă o oportunitate rezonabilă. În cele din urmă, vom explora tehnologiile PtX, vom evalua viteza de dezvoltare a acestora și vom descoperi care tehnologie de electroliză câștigă teren.

Sesiunea 10 | Spotlight lanț de aprovizionare: Prețuri și perspective de producție
6 decembrie, 12:30 pm CET, Berlin
Scăderea prețurilor și acumularea excesivă de stocuri pot entuziasma dezvoltatorii de proiecte și pot duce la distorsiuni ale pieței. Și, atunci când se ia în considerare modul în care producția de energie fotovoltaică poate reveni în Europa, aceasta adaugă un risc considerabil la orice gând de renaștere. În prima parte, discutăm despre cât de mult mai pot scădea prețurile sau când vor crește din nou. În cea de-a doua parte, discutăm despre stadiul diferitelor măsuri planificate de UE și de statele membre pentru a promova producția internă, despre ceea ce este planificat în legătură cu interzicerea muncii forțate și dacă tarifele ar fi o amenințare sau un beneficiu pentru Europa.

La sfârșitul primei zile, relaxați-vă și participați la conversații interactive în limba preferată. Editorii noștri europeni au invitat experți pentru a discuta și mai detaliat subiecte cheie din program. Vă invităm să luați parte la sesiunile noastre de networking în germană, italiană, portugheză sau engleză pentru a încheia ziua într-o notă de colaborare.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE