Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Un milion de euro pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile

spot_img

Instituțiile de învățământ, de cercetare și formare, organizațiile neguvernamentale, întreprinderile mici și mijlocii, autoritățile publice centrale și locale din Republica Moldova pot aplica la programul de finanțare Connecting Europe Facility for Energy (CEF2) “Energy – Cross-border Renewable Energy Projects”, cu un buget total de un milion de euro, pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile.

Programul urmărește dezvoltarea și identificarea inițiativelor transfrontaliere în domeniul energiei regenerabile, de la generare, până la investiții în stocare sau legate de transport.

Sunt eligibile propunerile de finanțare în conformitate cu Strategia UE pentru energia solară, ce ar contribui la creșterea volumului de energie fotovoltaică integrată în rețea. Vor fi de asemenea relevante inițiativele de cercetare în domeniul hidrogenului, ca posibil înlocuitor al gazelor naturale, cărbunelui și petrolului, precum și în ce privește decarbonizarea sectorului industrial și transporturi.

Totodată, finanțarea solicitată poate fi utilizată pentru suport tehnic, economic sau juridic în stabilirea sau promovarea cooperării transfrontaliere cu obiectivul de a selecta cel mai bun concept de proiect.

Cererile urmează să fie depuse până pe 9 ianuarie 2024. Propunerile pot fi înaintate de un singur solicitant sau de la consorțiu.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE