spot_imgspot_img

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

spot_imgspot_img

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are un coeficient de performanță sezonieră (SCOP) de peste 5. Conform producătorului, noul produs poate atinge o temperatură de debit de 75°C și o putere de încălzire de 100% la temperaturi exterioare de -15°C. Este vorba despre o versiune reproiectată a pompei de căldură rezidențiale Therma V R290 Monobloc a companiei sud-coreene LG.

RENERGY

Producătorul a subliniat într-un comunicat că această pompă de căldură a fost radical reproiectată pentru a facilita instalarea și întreținerea cu rapiditate, flexibilitate și simplitate. “Este proiectată pentru a funcționa la capacitate și eficiență maximă, chiar și în cele mai dure condiții climatice, cu temperaturi care coboară până la -15°C.

RENERGY

Acest nou produs utilizează propan (R290) ca agent frigorific, având un potențial de încălzire globală 3. Potrivit producătorului, acesta poate atinge o temperatură de debit de 75°C și o putere de încălzire de 100%, chiar și la temperaturi exterioare extrem de scăzute de -15°C, intervalul de funcționare ajungând până la -28°C.

RENERGY

LG oferă acest sistem în patru versiuni, cu capacități nominale variind de la 9 kW la 16 kW. De asemenea, producătorul a menționat că această pompă de căldură poate fi integrată cu sisteme de stocare a energiei (SSE) pentru a maximiza utilizarea sistemelor fotovoltaice rezidențiale. “Surplusul de energie poate fi stocat în bateria ESS și deviat către rezervorul de apă integrat al AWHP în timpul zilei, când producția de energie solară este la apogeu“, a explicat producătorul. “Seara, când consumul de energie este de obicei ridicat, ESS utilizează energia stocată pentru a furniza apă caldă și pentru a alimenta aparatele electrocasnice, stimulând eficiența energetică și autonomia energetică.”

RECENTE

Premierul Recean cere reducerea procedurilor birocratice pentru creșterea securității energetice

În cadrul ședinței Comitetului de Supraveghere al Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor...

Proiecte de 31 MW de energie verde vizate de simplificarea procesului de racordare la rețea

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis să simplifice procesul de obținere a avizelor...

Primul sistem de stocare a energiei din Moldova, operațional până în septembrie 2026

În curând, Republica Moldova va beneficia de un sistem de stocare a energiei în...

Simtel Team își extinde prezența la nivel internațional prin deschiderea unei filiale în Germania

Simtel (BVB: SMTL), grup de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a Bursei...

SIMILARE

Ministerul Energiei definitivează proiectul pentru Sandbox

Într-o perioadă în care dependența energetică și tranziția verde sunt subiecte de maximă actualitate,...

Liderii industriei fotovoltice transformă Bucureștiul într-un hub al energiei regenerabile la Solar Energy Bucharest Summit 

Bucureștiul va deveni, pentru al patrulea an consecutiv, gazda celui mai important eveniment dedicat...

Cea de-a 15-a Adunare IRENA debutează la Abu Dhabi, deschizând calendarul global al reuniunilor energetice din 2025

În perioada 11-13 ianuarie 2025, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, se desfășoară cea...