Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are un coeficient de performanță sezonieră (SCOP) de peste 5. Conform producătorului, noul produs poate atinge o temperatură de debit de 75°C și o putere de încălzire de 100% la temperaturi exterioare de -15°C. Este vorba despre o versiune reproiectată a pompei de căldură rezidențiale Therma V R290 Monobloc a companiei sud-coreene LG.
Producătorul a subliniat într-un comunicat că această pompă de căldură a fost radical reproiectată pentru a facilita instalarea și întreținerea cu rapiditate, flexibilitate și simplitate. “Este proiectată pentru a funcționa la capacitate și eficiență maximă, chiar și în cele mai dure condiții climatice, cu temperaturi care coboară până la -15°C.“
Acest nou produs utilizează propan (R290) ca agent frigorific, având un potențial de încălzire globală 3. Potrivit producătorului, acesta poate atinge o temperatură de debit de 75°C și o putere de încălzire de 100%, chiar și la temperaturi exterioare extrem de scăzute de -15°C, intervalul de funcționare ajungând până la -28°C.
LG oferă acest sistem în patru versiuni, cu capacități nominale variind de la 9 kW la 16 kW. De asemenea, producătorul a menționat că această pompă de căldură poate fi integrată cu sisteme de stocare a energiei (SSE) pentru a maximiza utilizarea sistemelor fotovoltaice rezidențiale. “Surplusul de energie poate fi stocat în bateria ESS și deviat către rezervorul de apă integrat al AWHP în timpul zilei, când producția de energie solară este la apogeu“, a explicat producătorul. “Seara, când consumul de energie este de obicei ridicat, ESS utilizează energia stocată pentru a furniza apă caldă și pentru a alimenta aparatele electrocasnice, stimulând eficiența energetică și autonomia energetică.”