spot_imgspot_img

A fost lansată ce de-a doua licitație internațională în cadrul Proiectului Eficiența Energetică în Moldova

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Procedura vizează lucrări de reabilitare termică a clădirilor în următoarele instituții medicale:
🏥 Institutul Mamei și Copilului
🏥 IMSP Spitalul Clinic Bălți
🏥 IMSP Institutul de Medicină Urgentă
🏥 IMSP Institutul Oncologic din Moldova
🏥 IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Invitația de participare a fost publicată de Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) și instituțiile finanțatoare: Uniunea Europeană, Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
ℹ️ https://ted.europa.eu/en/notice/-/detail/172185-2024
ℹ️ https://mepiu.md/rom/request-for-proposals

Potrivit directorului UCIPE, Ruslan Surugiu, se întreprind un șir de măsuri pentru a asigura un nivel cât mai înalt de informare cu privire la desfășurarea licitației, astfel încât mai multe companii specializate și cu expertiză în domeniu să participe la licitație.

“Pregătirea documentației tehnice de execuție implică identificarea soluțiilor tehnice detaliate pentru realizarea lucrărilor de construcție care vor fi ulterior implementate în aceste instituții medicale, respectând cele mai înalte standarde de calitate. Astfel, aceasta constituie o fază importantă, care solicită o atenție sporită”, a menționat Ruslan Surugiu.

Durata estimativă pentru elaborarea documentației tehnice pentru cele 5 instituții medicale menționate este de până la 12 luni.

Proiectul de Eficiență Energetică în Republica Moldova este unul dintre cele mai mari proiecte la nivel național implementat până la moment, care are ca scop îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice. Valoarea investițiilor proiectului este de circa 76 milioane de euro.

În prima fază a proiectului, 10 instituții medicale de importanță națională, urmează a fi reabilitate energetic. Cele mai importante măsuri de eficiență energetică de care vor beneficia instituțiile medicale vor include izolarea termică a pereților, înlocuirea ușilor exterioare și a ferestrelor, renovarea sistemelor de iluminat utilizând tehnologia LED, renovarea sistemelor de încălzire și ventilare, instalarea centralelor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, precum și alte măsuri care vor îmbunătăți starea tehnică a clădirilor.

RECENTE

Nou regulament privind certificarea energetică a clădirilor aprobat de Guvern – standarde stricte pentru eficiență și transparență

Astăzi, Guvernul a aprobat Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de certificare...

Guvernul aprobă regulamentul privind calificarea evaluatorilor energetici și a inspectorilor de sisteme de încălzire și ventilare

Astăzi, în cadrul ședinței guvernamentale, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru Regulamentul cu...

Mâine la București începe SOUTH EAST EUROPE GREEN EPC

Pe 12 septembrie 2024, la Hotel Sheraton din București, va avea loc evenimentul SOUTH...

Anunț de Angajare: Green Transition Officer – Part-time (Online)

Development Policy Foundation, o organizație non-profit din Polonia, caută un Green Transition Officer pentru...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE