Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Baterii cu o nouă șansă de viață. Mai multe companii regândesc modalitatea utilizării acestora

spot_img

Volvo Energy și Connected Energy au semnat o scrisoare de intenție și au anunțat ambiția lor de a colabora în dezvoltarea sistemelor de stocare a energiei de tip “a doua viață” utilizând baterii de vehicule electrice. Cei doi specialiști în baterii electrice explorează potențialul de a crea în comun un sistem de stocare a energiei cu baterii (BESS).

Cele două companii planifică construirea unui sistem BESS utilizând baterii salvate de la autobuzele electrice Volvo, camioanele și echipamentele după ce acestea și-au atins potențialul maxim în aplicațiile mobile.

Connected Energy, un furnizor de stocare a energiei cu sediul în Marea Britanie, a demonstrat fezabilitatea refolosirii bateriilor de vehicule electrice ca stocare a energiei cu produsul lor operațional E-Stor disponibil în întreaga Marea Britanie și Europa. Tehnologia susține încărcarea vehiculelor electrice, optimizarea generării de energie regenerabilă și permite funcționalitatea eficientă a microrețelelor. Volvo Energy a investit în Connected Energy în iulie 2022 pentru a sprijini afacerea de baterii a Grupului Volvo și perspectivele de sustenabilitate. “Acest lucru marchează o evoluție entuziasmantă în parteneriatul nostru deja stabilit cu Volvo Energy, cu potențialul de a facilita introducerea tehnologiei noastre la scară largă pe piața europeană”, a declarat Matthew Lumsden, CEO al Connected Energy.

Acest lucru reprezintă o oportunitate semnificativă pentru producătorii de echipamente originale (OEM), cum ar fi Grupul Volvo. Lucrând împreună, putem realiza potențialul de a crea și comercializa sisteme secundare de stocare a energiei, obținând astfel o sustenabilitate și mai mare pentru vehiculele electrice (VE). Sistemele de stocare a energiei cu baterii sunt tot mai des utilizate pentru a stoca și optimiza energia provenită din surse regenerabile. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a furniza energie suplimentară în unități comerciale și centre de încărcare pentru VE în locurile unde capacitatea insuficientă a rețelei electrice nu permite susținerea mai multor stații de încărcare pentru VE. Utilizarea bateriilor de “a doua viață” în aceste configurații reduce semnificativ amprenta lor de carbon în comparație cu implementarea de baterii noi, transformând în același timp bateriile de vehicule electrice în active mai durabile și valoroase.

În mod obișnuit, bateriile vehiculelor electrice (VE) rețin până la 80% din capacitatea lor inițială de stocare a energiei chiar și după ce și-au încheiat durata de utilizare optimă într-o aplicație mobilă. Connected Energy a dezvoltat o tehnologie de vârf capabilă să utilizeze capacitatea reziduală a bateriilor în scopuri de stocare a energiei staționare. “Grupul Volvo este ferm angajat în maximizarea potențialului tuturor bateriilor care alimentează vehiculele noastre, înainte de reciclarea lor eventuală”, a declarat Elisabeth Larsson, Vicepreședinte Senior al Vânzărilor și Serviciilor la Volvo Energy. “Reutilizarea bateriilor conform principiilor economiei circulare aduce beneficii mediului înconjurător, consumatorilor și Grupului Volvo. Obiectivul nostru de a consolida relațiile cu Connected Energy, pe care le-am anunțat astăzi, reprezintă un moment semnificativ în misiunea noastră de a trece de la un model de afaceri liniar la unul circular, optimizând întreaga durată de viață a bateriilor. Acest lucru ne va ajuta să creăm un produs care susține tranziția către o lume alimentată de energie regenerabilă.” Volvo Energy a instalat recent și tehnologia E-Stor existentă a Connected Energy la facilitatea sa din Gothenburg, Suedia. Sistemul este utilizat pentru a testa și evalua rata sa de răspuns la rețeaua electrică suedeză.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE