Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

EcoVisio caută experți și traineri pentru proiectul “Eficiența energetică pentru comunitățile rurale 2024”

SURSĂecovisio
spot_imgspot_img

EcoVisio a anunțat că se află în plin proces de pregătire a instruirilor despre eficiență energetică în comunitățile rurale din Republica Moldova și caută experți și traineri în acest domeniu. Organizația invită specialiști din sectorul energetic să se alăture echipei pentru a contribui la crearea unor localități mai eficiente energetic.

Scopul proiectului este de a pregăti o comunitate de consultanți energetici care să învețe și să implementeze practici esențiale de eficiență energetică pentru clădirile publice și rezidențiale. Acești consultanți vor forma un grup de lucru pentru audituri energetice în gospodăriile din zonele rurale.

Instruirile vor fi organizate în două sesiuni de câte două zile, desfășurate la Centrul de Instruiri Ecologice EcoVillage Moldova, situat în satul Râșcova, raionul Criuleni. Fiecare sesiune va include 20 de participanți, țintind locuitori din mediul rural care sunt activi în comunitățile lor și doresc să promoveze eficiența energetică.

Datele instruirilor sunt:

  • 29-30 iunie 2024
  • 6-7 iulie 2024

Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul de aplicare disponibil la acest link. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 27 mai 2024, ora 23:59.

Proiectul „Eficiența energetică pentru comunitățile rurale pentru anul 2024” este finanțat de Fundația Heinrich-Böll-Stiftung din Germania și implementat de EcoVisio.

Despre EcoVisio: EcoVisio este o organizație neguvernamentală de mediu din Moldova, care își concentrează activitatea pe împuternicirea și consolidarea capacităților pentru reziliență și dezvoltare durabilă.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE