Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Energocom lansează conceptul strategiei de dezvoltare

spot_imgspot_img

În doi-trei ani, Energocom trebuie să-și fortifice capacitățile instituționale, să-și valorifice experiența acumulată în ultimii ani, să se înregistreze și la alte bursele din regiune, pe care să înceapă a face tranzacții de produse energetice.

Conceptul noii strategii de dezvoltare a companiei a fost supusă dezbaterilor, luni, 4 decembrie, în prezența membrilor Consiliului societății, a reprezentanților Agenției Proprietății Publice (acționar majoritar), ai Ministerului Energiei, a reprezentantului statului, precum și cu participarea experților din cadrul proiectelor Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova), prin Securitatea Energetică a Republicii Moldova #MESA și Creștere prin conectare (Connect for Growth) #C4G.

Managerul Energocom, Victor Bînzari, își dorește ca într-o perspectivă nu prea îndepărtată ca societatea comercială să devină independentă, deși cu capital 100% deținut de stat, să nu fie dependentă de subvenții și ajutoare; cu o echipă capabilă să intervină pentru a asigura securitatea energetică a țării, atunci când intervin disfuncții pe piață; cu specialiști pregătiți să lucreze cu platformele internaționale de analiză și tranzacționare.

În doi-trei ani îmi doresc să atingem normele și standardele din domeniu pentru un trader de energie din această parte a Europei. Avem o echipă de profesioniști, dar mai trebuie să investim în dezvoltarea posturilor noi sau existente, precum cele responsabile de risc, conformitate, auditul proceselor, controlul managementului intern”, a adăugat Victor Bînzari.

Conceptul strategiei fost elaborat la inițiativa conducerii Energocom, cu suportul experților externi din cadrul proiectului. Creștere prin conectare (Connect for Growth) #C4G. Strategia de dezvoltare urmează a fi aprobată de Consiliul societății.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE