Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Eurelectric, Asociația Industriei Electrice, lansează o nouă aplicație de date pentru sectorul energetic european

spot_imgspot_img

Eurelectric, asociația industriei electrice, a lansat o nouă aplicație de date care oferă acces la parametrii sectorului energetic din Europa. Aplicația, cunoscută sub numele de ELDA, prescurtare de la “electricity data,” furnizează informații despre cererea de producție electrică, prețuri, capacitate, emisii de CO2 și fluxuri transfrontaliere în intervale de timp și regiuni specificate de utilizator.

Acest instrument își propune să îmbunătățească comunicarea și să crească conștientizarea publică cu privire la tranziția energetică a sectorului, oferind o platformă de date clară, transparentă și precisă.

Noua platformă de date a Eurelectric, acum accesibilă gratuit online, se bazează pe un program de agregare a datelor intern, compilate din platforma de transparență ENTSO-E, Eurostat, statistici oficiale ale UE și date verificate din Marea Britanie. Cu baza sa de date multi-sursă, care conține peste 17 milioane de puncte de date pe an, ELDA este actualizat zilnic cu cele mai recente tendințe din sector.

În plus față de design-ul prietenos pentru utilizatori, ceea ce face ELDA unic este posibilitatea de a descărca fiecare număr și grafic pe intervale orare, zilnice, lunare și anuale, gata pentru utilizare directă. Datele pot fi, de asemenea, extinse prin focalizarea pe o anumită țară europeană – inclusiv vecinii din UE – și prin sortarea tipului de energie în funcție de combustibil.

Secretarul General al Eurelectric, Kristian Ruby, a declarat:
“Cu ELDA, sperăm să stimulăm o discuție informată și bazată pe fapte despre tranziția energetică europeană. ELDA este menit să schimbe regulile jocului în ceea ce privește comunicarea despre tranziția energetică la Eurelectric și dincolo. Acum, oricine, de la politicieni la analiști, jurnaliști, cercetători și studenți, poate urmări unde se află propria țară în ceea ce privește tranziția energetică, să-și compare performanța cu alte țări și în diferite perioade de timp.”

Platforma crește transparența privind tranziția sectorului către zero emisii nete, cu scopul general de a apropia industria de toți consumatorii.

Călătoria datelor abia a început. Eurelectric va continua să dezvolte acest instrument aducând noi caracteristici, date și țări în timp.

Aplicația este accesibilă AICI. De asemenea, este disponibilă o sesiune demonstrativă AICI.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE