Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Executivul a aprobat completarea Sistemului național de monitorizare și raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră

spot_imgspot_img

Promovarea energiei durabile și protecția mediului înconjurător sunt principalele obiective ale proiectului privind completarea Sistemului național de monitorizare și raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră, aprobat de Executiv.

Documentul prevede actualizarea atribuțiilor Agenției de Mediu în ceea ce privește elaborareaInventarului național al emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea mecanismului de raportare, în conformitate cu Acordurile internaționale.

„Proiectul Hotărârii de Guvern, elaborat de Ministerul Mediului, prevede actualizarea cerințelor de raportare a politicilor și măsurilor de atenuare a schimbărilor climatice, prognozelor emisiilor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu Acordul Climatic de la Paris”, a menționat Iordanca-Rodica Iordanov, ministru al Mediului.

Conform angajamentelor asumate, ca urmare a aderării în 2009 la Tratatul Comunității Energetice, Republica Moldova trebuie să raporteze anual Secretariatului Comunității Energetice datele finale ale inventarului național de GES, să promoveze energia durabilă, competitivă și sigură, în vederea realizării principalelor obiective strategice ale dezvoltării durabile pe termen lung.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE