Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Intrevedere între Ministrul Energiei Victor Parlicov și reprezentanții SUA. Se discută despre securitatea energetică în Republica Moldova

spot_imgspot_img

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, s-a întâlnit cu Ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen F Kavalec, și Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, însoțiți de noul șef al misiunii USAID în Republica Moldova, Jeff Bryan.

RENERGY

În timpul întâlnirii, au fost abordate prioritățile Guvernului pentru asigurarea securității energetice în Republica Moldova, precum și strategiile de consolidare a acesteia pe termen scurt și mediu. Printre aceste strategii se numără extinderea interconexiunilor energetice cu România și integrarea în sistemul energetic european.

Discuțiile au inclus, de asemenea, evaluarea rolului Republicii Moldova în asigurarea securității energetice în regiune, precum și planurile de iarnă pentru sectorul energetic din țară, cu referire și la contextul războiului din Ucraina. Proiectele în derulare cu sprijinul Statelor Unite în Republica Moldova au fost examinate în detaliu, acestea având scopul de a contribui la securitatea energetică a țării și la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon până în 2050.

Victor Parlicov a exprimat recunoștința poporului american pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în depășirea crizei energetice din ultimul an și în realizarea obiectivelor de dezvoltare ale sectorului energetic. A fost subliniată importanța asigurării consumatorilor din țară cu energie sigură, sustenabilă și accesibilă.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE