Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind desemnarea operatorului pieței energiei electrice

spot_imgspot_img

Ministerul Energiei a anunțat lansat pe 5 ianuarie, 2024 procesul de elaborare a proiectului Hotărârii Guvernului referitoare la desemnarea operatorului pieței energiei electrice. Această inițiativă vine în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul (1) din Legea cu privire la actele normative nr. 100/2017.

Proiectul de Hotărâre Guvernamentală are ca scop stabilirea și reglementarea detaliilor legate de operatorul pieței energiei electrice, având în vedere schimbările și evoluțiile din sectorul energetic. Termenul limită pentru prezentarea propunerilor este stabilit pentru data de 12 ianuarie 2024, iar Ministerul Energiei încurajează participarea și contribuțiile din partea tuturor actorilor interesați din domeniu.

Persoana responsabilă de coordonarea acestui proces este Nicolae NEGRU, Consultant Principal în cadrul Direcției Energie Electrică.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE