Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Premii de Excelență pentru Promovarea Energiei Durabile în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile 2023

SURSĂAEER
spot_imgspot_img

Cei mai activi participanți ai Săptămânii Europene a Energiei Durabile (#EUSEW2023) din Moldova au fost onorați cu certificate de apreciere în cadrul unei ceremonii conduse de Managerul de Program al Uniunii Europene în Republica Moldova, Ioannou Solomon. Certificatelor de apreciere au fost acordate Irinei Plis, expertă națională a Convenției Primarilor în Moldova, și lui Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

În 17 localități din țară, aproximativ 7000 de cetățeni de toate vârstele au fost educați cu privire la importanța energiei durabile și au fost îndrumați să adopte obiceiuri de economisire a energiei pe durata Săptămânii Europene a Energiei Durabile și Zilelor Energiei, care au avut loc în perioada 15 iunie – 15 iulie.

S-au desfășurat peste 45 de evenimente în localitățile care au semnat Convenția Primarilor, incluzând discuții tematice despre energie regenerabilă și eficiență energetică, expoziții cu desene ale copiilor legate de subiecte energetice, proiecții de filme privind protecția mediului și problemele climatice, precum și activități sportive, cum ar fi meciuri de fotbal și maratoane cu biciclete. De asemenea, au fost organizate excursii tematice și flash mob-uri pentru a implica comunitatea locală.

Echipa proiectului CoM-East în Moldova a organizat, de asemenea, un concurs al celor mai bune practici locale în domeniul climei și energiei durabile, care au avut un impact semnificativ asupra vieții cetățenilor. Cele mai bune cinci practici locale au fost prezentate sub forma unor scurte spoturi video în cadrul evenimentului de ieri, 12 septembrie 2023.

Această ceremonie de apreciere a avut loc în timpul Săptămânii Diplomației Climatice și marchează angajamentul continuu al Moldovei pentru promovarea energiei durabile și a conștientizării asupra schimbărilor climatice.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE