Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Primăria Brasov eficientizează energetic și dotează cu surse alternative de energie șapte grădinițe

spot_img

S-a anunțat un plan ambițios pentru eficientizarea energetică și modernizarea a șapte grădinițe din municipiul Brașov, care urmează să aducă îmbunătățiri semnificative în infrastructura și eficiența acestor unități de învățământ. Primarul Allen Coliban a prezentat detaliile acestui proiect într-o informare adresată presei.

Planul vizează grădinițele numerele 1, 2, 10, 13, 21A, 34 și grădinița Aprily Lajos din Brașov. Un aspect esențial al acestui proiect este eficientizarea energetică a clădirilor. Aceasta implică izolarea termică a fațadelor cu vată bazaltică pentru a conserva căldura iarna și răcorirea vara. De asemenea, se va face termo și hidroizolarea acoperișurilor, unde este necesar, pentru a preveni pierderile de energie.

În ceea ce privește ferestrele și ușile, acestea vor fi înlocuite cu tâmplărie eficientă energetic, care ajută la menținerea temperaturii optime în clădiri. Acest lucru contribuie semnificativ la reducerea consumului de energie pentru încălzire sau răcire.

Iluminatul va fi schimbat pentru a utiliza LED-uri, ceea ce este mai eficient energetic și mai prietenos cu mediul. Cu toate acestea, un aspect remarcabil al proiectului este utilizarea surselor alternative de energie. Grădinițele vor fi echipate cu panouri solare pentru a produce apă caldă și panouri fotovoltaice pentru a genera energie electrică. Acest pas este esențial pentru reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie și pentru promovarea surselor de energie regenerabilă.

În plus, pentru a menține un mediu sănătos și confortabil în clădiri, se vor instala recuperatoare de căldură. Aceste dispozitive permit o circulație constantă a aerului fără pierderi semnificative de căldură, ceea ce contribuie la economisirea energiei și la un mediu mai plăcut pentru copiii și personalul din grădinițe.

În ceea ce privește stadiul proiectului, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) a fost finalizată pentru șase dintre grădinițe, etapă care precede elaborarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. Pentru a șaptea grădiniță, proiectul se află în proces de elaborare a DALI.

Acest proiect are un impact semnificativ nu doar asupra eficienței energetice, ci și asupra calității mediului în grădinițe și asupra dezvoltării durabile a orașului Brașov. Prin modernizarea și utilizarea surselor alternative de energie, se contribuie la reducerea amprentei de carbon și la crearea unui mediu mai bun pentru copiii și tinerii din comunitatea brașoveană.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE