Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

ProCredit Bank: focus pe sustenabilitate și performanță ESG

spot_imgspot_img

ProCredit Holding a anunțat rezultatele în ceea ce privește raportul ESG (Mediu, Social, Guvernare), subliniind angajamentul său de a juca un rol de lider în sectorul bancar orientat către impact. În special, ProCredit Bank (PCB), o subsidiară a grupului, și-a consolidat poziția pe piață ca o bancă dedicată construirii de relații pe termen lung cu IMM-uri inovatoare și bine stabilite.

Un aspect notabil al raportului este faptul că PCB nu își compromite standardele de creditare ESG pentru a stimula creșterea portofoliului. În perioada 2018-2022, banca a redus amprenta sa ecologică cu 44%, un indicator clar al angajamentului său față de sustenabilitate. Cu obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere al carbonului la nivel de grup până în 2023, ProCredit Bank transmite un mesaj puternic despre importanța asumării responsabilității în fața schimbărilor climatice.

Scorul ESG Edge de 3,85 obținut în 2022 plasează PCB în fruntea concurenților săi, subliniind angajamentul constant al băncii față de aspecte legate de mediu, sociale și de guvernanță. Acest scor superior este susținut de performanțe excepționale în sub-scoringul de Mediu, Social și Guvernare, depășind media de referință a grupului.

Un alt punct notabil este reducerea emisiilor de grup de tip Scope 1 și 2 cu aproximativ 12%, înregistrând 4.185 de tone de echivalent CO2 în FY22. Această scădere semnificativă arată preocuparea concretă a PCB pentru reducerea impactului său asupra mediului.

Cu un obiectiv ambițios de a atinge neutralitatea carbonului în propriile operațiuni până în 2023, ProCredit Bank își reconfirmă angajamentul de a adopta practici durabile și de a contribui la lupta globală împotriva schimbărilor climatice.

Este important să subliniem că acest raport este furnizat în scop informativ și nu constituie o recomandare de a cumpăra, vinde sau deține vreun titlu. Cu toate acestea, el oferă o imagine clară a angajamentului sustenabil al ProCredit Bank și a performanțelor sale remarcabile în domeniul ESG.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE