Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Săptămâna Digitală de Toamnă EU4Energy pentru Universitățile Parteneriatului Estic a fost lansată la Bruxelles

spot_img

Pe data de 2 octombrie, Programul EU4Energy Faza a II-a a lansat cea de-a treia ediție a Săptămânii Digitale de Toamnă EU4Energy pentru Universitățile Parteneriatului Estic. Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea de a obține cunoștințe și contacte care să-i ajute să contribuie la dezvoltarea sectorului energetic din țările lor – Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Studenții vor avea ocazia să se întâlnească cu experți din cadrul EU4Energy provenind din diverse organizații, precum Consiliul Regulatorilor Energetici Europeni, Agenția Internațională pentru Energie, Secretariatul Comunității Energetice și programul EU4Environment privind Apa și Datele.

Ediția din 2023 a Săptămânii Digitale de Toamnă EU4Energy pentru Universitățile Parteneriatului Estic se concentrează pe implementarea Pachetului Energetic Curat și a Acordului Verde al UE, rolul hidrogenului în tranziția energetică, sărăcia energetică și soluțiile tehnologice pentru tranziția energetică. Anul acesta, programul EU4Energy va colabora cu Programul EU4Environment, care va coordona o sesiune referitoare la provocările interacțiunii dintre apă și energie la nivel național.

În cadrul evenimentului, studenții participanți vor susține un quiz referitor la subiectele abordate. Cel mai bine clasat student va avea ocazia de a participa la evenimentul/conferința energetică și de a se întâlni cu profesioniști din domeniul energetic.

Săptămâna Digitală de Toamnă EU4Energy este organizată în cadrul Programului EU4Energy Faza a II-a, care își propune să sprijine dezvoltarea cadrului legislativ și regulamentar pentru energia curată și liberalizarea piețelor energetice din țările Parteneriatului Estic. Acest program este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 8,5 milioane de euro și este implementat de Consiliul Regulatorilor Energetici Europeni, Agenția Internațională pentru Energie și Secretariatul Comunității Energetice.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE