Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Ședință de lucru pentru îmbunătățirea procesului de implementare a Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor

spot_imgspot_img

La data de 24 ianuarie, 2024, a avut loc o ședință de lucru pentru determinarea acțiunilor concrete de îmbunătățire a procesului de implementare a Programului național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada 2023 – 2032.

În urma demersului Arboretum.Live cu privire la unele recomandări, reieșind din măsurile întreprinse la nivel național în procesul implementării Programului național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada 2023 – 2032 (PNERP), cât și propunerile înaintate asupra îmbunătățirii procesului de creștere a materialului săditor utilizat în procesul de extindere și reabilitare a pădurilor în perioada ce urmează, a fost luată decizia organizării unei ședințe de lucru, pentru a determina acțiuni concrete de îmbunătățire a procesului de implementarea a PNERP.

Ședința a fost deschisă de către Aliona Rusnac, Secretar de stat, care a menționat importanța conlucrării pentru a atinge obiective comune. De asemenea, la această ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Agenției Moldsilva, Institutul de Cercetări si Amenajări Silvice, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Agenţia Naţională de Îmbunătățiri Funciare, Arboretum.Live, AO Grădina Moldovei și AO 100 Frontieres.

Principalele subiecte care au fost discutate au fost: posibilitatea creșterii materialului forestier containerizat în pepinierele silvice, susținerea sectorului privat în cea ce ține creșterea materialului forestier, posibilitatea realizării Metodologiei de calcul a prețurilor materialului forestier containerizat. Astfel se va facilitata procurarea materialului forestier de la sectorul privat, posibilitatea realizării Metodologiei de evaluare a serviciilor ecosistemice.

În urma discuțiilor a fost menționată importanța îmbunătățirii implementării Programului național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada 2023 – 2032 și atragerea investițiilor străine pentru dezvoltarea sectorului silvic în Republica Moldova, în special construcția pepinierelor silvice moderne.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE