Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

10.000 de voturi pentru ca un proiect LEGO să plece în producție

SURSĂLEGO
spot_img

Alexis Issaharoff a conceput proiectul denumit “Locuința ecologică solară“, care produce independent alimente, apă și energie. Dacă acest proiect primește suficiente voturi, LEGO va lua în considerare dezvoltarea sa sub forma unui set de construcție. Issaharoff, specialist în energie regenerabilă cu peste 16 ani de experiență executivă și membru al unor fundații de mediu, contribuie, de asemenea, la revista “UN Today” a Organizației Națiunilor Unite.

El a elaborat acest proiect pentru a educa atât copiii, cât și adulții cu privire la energie regenerabilă, sustenabilitate, agricultura regenerativă și conservarea apei, prin intermediul unui set LEGO.

După 11 luni de muncă, Issaharoff a creat Casa ecologică solară cu 4.100 de piese virtuale, folosind software-ul LEGO Ideas. Această locuință este proiectată să fie autosuficientă, generând propriile sale resurse de hrană, apă și energie, fiind “Net Zero Plus”, producând mai multă energie decât consumă. Acest lucru este realizat printr-un panou solar pe acoperiș, cu module bifaciale integrate pe fațada clădirii.

Locuința dispune de un aragaz solar, un sistem solar termic pentru furnizarea de apă caldă, microturbine eoliene, o pompă de căldură pentru climatizare și un sistem de stocare a energiei. Iluminatul exterior și stradal funcționează cu energie solară. De asemenea, casa colectează apa de ploaie, reciclează apele uzate, folosește un biodigestor și are un centru de reciclare. Acoperișul demonstrează mecanismele de răcire ale casei prin utilizarea modulelor solare, a grădinilor și a culturilor agricole, precum și a vopselei albe pentru reflectarea căldurii.

Proiectul include un copac solar organic, o dronă de livrare solară și un robot solar, toate integrate în design.

Absența unei mașini în cadrul proiectului se datorează așteptării ca mașinile să devină autonome în următorul deceniu, cu o bandă specială pentru autobuzele școlare electrice și mașinile cu încărcare electrică wireless. Pentru transportul alternativ, există, de asemenea, o bandă dedicată bicicletelor, bicicletelor electrice și scuterelor electrice.

Proiectul a fost supus unor studii de mediu privind energiile regenerabile și a fost analizat cu ajutorul dinamicii fluidelor computaționale (CFD) pentru optimizarea ventilației și răcirii naturale în sezonul de vară.

În cazul în care “Locuința ecologică solară” primește 10.000 de voturi, LEGO va evalua posibilitatea de a o produce sub formă de set real. Mai sunt disponibile 100 de zile pentru a vota acest proiect.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE