Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

A fost lansată prima licitație în cadrul Proiectului “Eficiența Energetică în Republica Moldova”

spot_imgspot_img

Etapa de pregătire a documentației tehnice de execuție a lucrărilor de construcție este pe cât de complexă, pe atât de importantă, deoarece cuprinde pregătirea informațiilor tehnice detaliate, instrucțiuni și specificații necesare pentru realizarea corectă și conformă a lucrărilor de construcții, de a asigura că proiectul este realizat în mod eficient, în conformitate cu standardele de calitate și în termenii și condițiile stabilite inițial.


Durata estimativă pentru elaborarea documentației tehnice pentru cele 5 instituții medicale menționate este de 8 luni.

Cele mai importante măsuri de eficiență energetică de care vor beneficia instituțiile medicale vor include izolarea termică a pereților, înlocuirea ușilor exterioare și a ferestrelor, renovarea sistemelor de iluminat utilizând tehnologia LED, renovarea sistemelor de încălzire și ventilare, instalarea centralelor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, precum și alte măsuri care vor îmbunătăți starea tehnică a clădirilor.


Proiectul de Eficiență Energetică în Republica Moldova este unul dintre cele mai mari proiecte la nivel național cu privire la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, implementat până la moment. Valoarea investițiilor proiectului este de circa 76 milioane de euro.
În prima fază a proiectului, 10 instituții medicale de importanță națională, urmează a fi reabilitate energetic.


Peste 1 milion de pacienți care vizitează anual cele 10 spitale și peste 10.000 de lucrători medicali vor beneficia de condiții mai bune și confort. Totodată, proiectul va contribui la reducerea consumului de energie cu până la 20% pentru energie electrică și 50% pentru energie termică, reducerea emisiilor de CO2, precum și diversificarea surselor de energie prin integrarea surselor de energie regenerabile.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE