Agenția de Mediu informează că, în ultimele 24 de ore, condițiile meteorologice au favorizat, în prima parte a intervalului, dispersia poluanților atmosferici, datorită influenței unui front atmosferic și vânturilor moderate din sud-est. Totuși, începând cu după-amiaza zilei de 24 martie și până în dimineața zilei de 25 martie, reducerea intensității vântului, prezența straturilor de reținere și apariția ceții au contribuit la creșterea concentrațiilor unor poluanți în aerul atmosferic.

- În municipiul Chișinău, concentrația maximă momentană de dioxid de azot a depășit norma sanitară de 1,1–1,3 ori;
- În municipiul Bălți, aceeași substanță a fost înregistrată la un nivel de 1,1 ori peste limita admisă.

Depășiri ale concentrațiilor medii zilnice:
- În municipiul Chișinău, dioxidul de azot a depășit concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică de 1,2 ori;
- În municipiul Bălți, s-au înregistrat depășiri de 1,04 ori pentru dioxid de azot și de 1,3 ori pentru aldehida formică.
Pe parcursul zilei de 24 martie, nivelurile celorlalți poluanți monitorizați – particule în suspensie (PM10 și PM2.5), ozon, dioxid de sulf, monoxid de carbon și dioxid de azot – s-au menținut în limitele normelor stabilite la stațiile automate de monitorizare din municipiul Chișinău (stație de tip trafic) și satul Mateuți, raionul Rezina (stație de tip fond rural cu influențe industriale).
În primele ore ale zilei de 25 martie (până la ora 12:00), nu au fost înregistrate depășiri ale concentrațiilor medii limită (pe 24 ore) la stațiile automate menționate anterior.
Valorile debitului dozei ambientale a radiației gama s-au situat în intervalul 0,07–0,15 μSv/h pentru data de 24 martie și între 0,07–0,14 μSv/h în dimineața zilei de 25 martie. Acestea se încadrează în limitele fondului radiativ natural și respectă normele fundamentale de radioprotecție (limita de avertizare fiind de 0,25 μSv/h).

Condițiile meteorologice prognozate – influența continuă a frontului atmosferic, ploi slabe și de scurtă durată, precum și alternarea maselor de aer calde și reci – nu vor favoriza acumularea semnificativă de poluanți în aerul atmosferic. Totuși, pe fondul unor variații locale, pot apărea depășiri de scurtă durată ale normelor sanitare.