Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Compania chineză Dyness a lansat un nou sistem de stocare a energiei pentru sistemele solare de balcon.

spot_imgspot_img

Producătorul chinez Dyness a prezentat o baterie de 1,6 kWh concepută pentru sistemele fotovoltaice de balcon, care permite utilizatorilor să suprapună până la patru unități pentru o capacitate totală de stocare de 6,4 kWh, cu o durată de viață declarată de peste 8.000 de cicluri.

Dyness a introdus bateria Junior Box de 1,6 kWh, care permite gospodăriilor să suprapună până la patru unități pentru sistemele fotovoltaice de balcon, oferind o capacitate totală de stocare de 6,4 kWh pe unitate.

Bateria dispune de un conector MC4 pentru compatibilitate cu majoritatea centralelor electrice de balcon, precum și de o baterie LiFePO4 cu 8.000 de cicluri de încărcare și o durată de viață de proiectare declarată de 15 ani, rezistentă la toate condițiile meteorologice.

“În timpul perioadei de garanție de 10 ani, o centrală electrică de balcon convențională cu o sarcină completă poate economisi clienților aproximativ 130 de euro (142 de dolari) pe an”, a declarat compania. “În timp ce, cu sisteme de stocare a energiei precum Junior Box, rezidenții își pot crește foarte mult economiile prin dublarea utilizării energiei solare.” Fiecare unitate Junior Box cântărește 18 kg și măsoară 42 cm x 28,35 cm x 24,5 cm. Acestea dispun de sisteme de gestionare a bateriei (BMS) detașabile și de module de urmărire a punctului de putere maximă (MPPT) pentru o întreținere simplificată.

Fiecare unitate de baterii are o putere maximă de intrare de 1.200 W și o putere maximă de ieșire de 800 W. O aplicație pentru smartphone poate fi cuplată cu sistemul pentru a controla puterea bateriei și modurile sale de utilizare.

“Atunci când funcționează în modul “load-first”, utilizatorul poate seta puterea microinverterului prin intermediul Junior Box, iar atunci când energia solară disponibilă este insuficientă, Junior Box și panourile fotovoltaice furnizează energia către circuitele casei”, a declarat compania. “În modul de prioritate a bateriei, utilizatorul poate seta puterea pentru a încărca bateria, acordând prioritate bateriei și alimentând locuința cu excesul de energie.”

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE