Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Compania chineză Dyness a lansat un nou sistem de stocare a energiei pentru sistemele solare de balcon.

spot_img

Producătorul chinez Dyness a prezentat o baterie de 1,6 kWh concepută pentru sistemele fotovoltaice de balcon, care permite utilizatorilor să suprapună până la patru unități pentru o capacitate totală de stocare de 6,4 kWh, cu o durată de viață declarată de peste 8.000 de cicluri.

Dyness a introdus bateria Junior Box de 1,6 kWh, care permite gospodăriilor să suprapună până la patru unități pentru sistemele fotovoltaice de balcon, oferind o capacitate totală de stocare de 6,4 kWh pe unitate.

Bateria dispune de un conector MC4 pentru compatibilitate cu majoritatea centralelor electrice de balcon, precum și de o baterie LiFePO4 cu 8.000 de cicluri de încărcare și o durată de viață de proiectare declarată de 15 ani, rezistentă la toate condițiile meteorologice.

“În timpul perioadei de garanție de 10 ani, o centrală electrică de balcon convențională cu o sarcină completă poate economisi clienților aproximativ 130 de euro (142 de dolari) pe an”, a declarat compania. “În timp ce, cu sisteme de stocare a energiei precum Junior Box, rezidenții își pot crește foarte mult economiile prin dublarea utilizării energiei solare.” Fiecare unitate Junior Box cântărește 18 kg și măsoară 42 cm x 28,35 cm x 24,5 cm. Acestea dispun de sisteme de gestionare a bateriei (BMS) detașabile și de module de urmărire a punctului de putere maximă (MPPT) pentru o întreținere simplificată.

Fiecare unitate de baterii are o putere maximă de intrare de 1.200 W și o putere maximă de ieșire de 800 W. O aplicație pentru smartphone poate fi cuplată cu sistemul pentru a controla puterea bateriei și modurile sale de utilizare.

“Atunci când funcționează în modul “load-first”, utilizatorul poate seta puterea microinverterului prin intermediul Junior Box, iar atunci când energia solară disponibilă este insuficientă, Junior Box și panourile fotovoltaice furnizează energia către circuitele casei”, a declarat compania. “În modul de prioritate a bateriei, utilizatorul poate seta puterea pentru a încărca bateria, acordând prioritate bateriei și alimentând locuința cu excesul de energie.”

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE