Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Dezvoltarea pieței est-europeane a energiei electrice. Perspective

spot_img

Operatorii de sistem și transport al energiei din regiunea est-europeană s-au întrunit la Bruxelles unde au discutat perspectivele de dezvoltare ale pieței regionale a energiei electrice și modalitățile de adaptare la noile provocări ale securității energetice și a avut ca obiectiv promovarea cooperării și consolidarea securității energetice în regiune.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, au fost oferite opinii și informații despre noile tehnologii în sectorul energetic, evidențiindu-se și strategiile pentru a contracara provocările cibernetice în acest domeniu în continuă evoluție.
Reprezentanți de vârf din domeniul energiei electrice din țări precum România, Bulgaria, Serbia, Croația, Grecia, Ungaria, Albania, Polonia, Slovacia și Republica Moldova au participat la această întrunire strategică, unde s-au discutat și aspecte esențiale legate de integrarea energetică a statelor membre ale Comunității Energetice și ale Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului, domnul Sergiu Aparatu, Directorul General interimar al Î.S. “Moldelectrica”, a adus în prim-plan viziunea și planurile referitoare la calea de urmat în procesul de integrare a sistemului electroenergetic din Republica Moldova în sistemul electroenergetic ENTSO-E EC, contribuind astfel la modelarea viitorului colaborării și securității energetice a țării noastre.
Această întâlnire a subliniat nu doar necesitatea, ci și imperativul consolidării securității energetice în regiune. Participanții au recunoscut unanim că consolidarea colaborării între operatorii de transport și sistem energetic reprezintă cheia pentru depășirea provocărilor actuale și pentru asigurarea unei securități energetice durabile în Europa de Est.
Această întrunire de vârf marchează un pas semnificativ către consolidarea colaborării în sectorul electroenergetic și subliniază angajamentul colectiv de a dezvolta o infrastructură energetică stabilă și rezilientă în Europa de Est. Dezbatere organizată de către CNTEE Transelectrica S.A.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE