Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Din Noiembrie în București vor circula 100 de autobuze electrice

spot_imgspot_img

Viceprimarul Bucureștiului, Stelian Bujduveanu, a anunțat că cele 100 de autobuze electrice contractate cu BMC și produse în China sunt gata pentru livrare și vor sosi în București începând cu luna noiembrie. BMC este o companie din Turcia cu facilitate de producție și în Ciorogârla (Ilfov). Ulterior, producția de autobuze electrice ar putea începe și la Ciorogârla, în parteneriat cu compania chineză ZTE Smart Auto.

Aceste autobuze au o lungime de 12 metri, oferă o autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică și sunt echipate cu Sistemul Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Aceste autobuze sunt descrise ca fiind silențioase, digitale, confortabile și economice, reprezentând un pas semnificativ în digitalizarea și modernizarea transportului public din București. Licitația pentru aceste autobuze a fost deschisă cu aproximativ un an în urmă, iar BMC a fost desemnată câștigătoare după o contestație depusă, înlocuind oferta inițială a turcilor de la Karsan. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 304 milioane de lei fără TVA, finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Această achiziție reprezintă un pas important pentru modernizarea transportului public în București, în condițiile în care o mare parte din autobuzele existente au durata normală de funcționare depășită și poluează masiv.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE