Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Din Noiembrie în București vor circula 100 de autobuze electrice

spot_img

Viceprimarul Bucureștiului, Stelian Bujduveanu, a anunțat că cele 100 de autobuze electrice contractate cu BMC și produse în China sunt gata pentru livrare și vor sosi în București începând cu luna noiembrie. BMC este o companie din Turcia cu facilitate de producție și în Ciorogârla (Ilfov). Ulterior, producția de autobuze electrice ar putea începe și la Ciorogârla, în parteneriat cu compania chineză ZTE Smart Auto.

Aceste autobuze au o lungime de 12 metri, oferă o autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică și sunt echipate cu Sistemul Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Aceste autobuze sunt descrise ca fiind silențioase, digitale, confortabile și economice, reprezentând un pas semnificativ în digitalizarea și modernizarea transportului public din București. Licitația pentru aceste autobuze a fost deschisă cu aproximativ un an în urmă, iar BMC a fost desemnată câștigătoare după o contestație depusă, înlocuind oferta inițială a turcilor de la Karsan. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 304 milioane de lei fără TVA, finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Această achiziție reprezintă un pas important pentru modernizarea transportului public în București, în condițiile în care o mare parte din autobuzele existente au durata normală de funcționare depășită și poluează masiv.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE