Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Energocom se înregistrează la Central Europe Gas Hub și la Baumgarten

spot_imgspot_img

SA Energocom a finalizat cu succes procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia – EUSTREAM și din Austria – Gas Connect Austria GmbH. Această expansiune permite companiei să acceseze punctele virtuale de tranzacționare (PVT) din Slovacia și Austria, deschizând noi rute pentru transportul gazelor naturale către Republica Moldova. Aceasta diversifică atât sursele de aprovizionare cât și rutele de transport.

În prezent, SA Energocom se află în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) – bursa din Austria și la Baumgarten – depozitul de gaze din Austria. Acest demers oferă companiei mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și facilitează stocarea acestora în depozite subterane din afara României și Ucrainei.

Având în vedere pregătirile pentru sezonul rece 2023-2024 și responsabilitatea sa de asigurare a resurselor energetice ca serviciu public, SA Energocom rămâne angajată în căutarea surselor noi de aprovizionare pentru a garanta securitatea energetică a Republicii Moldova și a oferi resurse energetice avantajoase consumatorilor săi.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE