Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Expert în Politici de Energie Regenerabilă

spot_imgspot_img

Ministerul Energiei al Republicii Moldova a anunțat că este în căutarea unui expert în energie regenerabilă vorbitor de limba română și engleză, susținut de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cadrul programului său de asistență tehnică. Acest post este oferit pentru o perioadă de doi ani și include un pachet salarial competitiv.

Acest anunț vine în contextul eforturilor Moldovei de a atinge ținta de 30% consum de surse de energie regenerabile în sectorul energiei electrice până în 2030. De asemenea, expertul va juca un rol crucial în implementarea Legii privind energiile regenerabile, care se află în ultima etapă de revizuire înainte de a fi aprobată de către Guvern. Ministerul dorește să formeze o echipă puternică pentru a atinge obiectivul de țară de decarbonizare până în 2050.

Un alt aspect important al rolului este organizarea primelor licitații pentru sursele de energie regenerabilă, inclusiv eoliene și solare, în Moldova până la sfârșitul anului 2023. Expertul va avea, de asemenea, responsabilitatea de a stimula dezvoltarea surselor de energie regenerabilă non-intermitente, precum biogaz, biomasă solidă, biocombustibili lichizi și energia din deșeuri, și va participa la inițiativele cheie, cum ar fi comunitățile energetice, zonele de testare pentru inovații în domeniul energiei, conceptul Vehicle to Grid, și multe altele.

Pentru cei interesați, Ministerul Energiei al Republicii Moldova îndeamnă candidații să se înregistreze și să aplice prin intermediul portalului SMART al BERD, folosind CV-ul lor. Pentru a obține mai multe detalii și a aplica, candidații sunt sfătuiți să caute numărul de referință al postului din anunțul de achiziție relevant (de exemplu, Renewables Expert, PR 008772), să descarce Termenii de referință și modelul de contract, și să urmeze instrucțiunile pentru a trimite cererea completă, care ar trebui să includă un chestionar de calificare, o propunere tehnică (CV) și o propunere financiară.

Persoanele de contact pentru informații suplimentare sunt:

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE