Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Expert în Politici de Energie Regenerabilă

spot_img

Ministerul Energiei al Republicii Moldova a anunțat că este în căutarea unui expert în energie regenerabilă vorbitor de limba română și engleză, susținut de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cadrul programului său de asistență tehnică. Acest post este oferit pentru o perioadă de doi ani și include un pachet salarial competitiv.

Acest anunț vine în contextul eforturilor Moldovei de a atinge ținta de 30% consum de surse de energie regenerabile în sectorul energiei electrice până în 2030. De asemenea, expertul va juca un rol crucial în implementarea Legii privind energiile regenerabile, care se află în ultima etapă de revizuire înainte de a fi aprobată de către Guvern. Ministerul dorește să formeze o echipă puternică pentru a atinge obiectivul de țară de decarbonizare până în 2050.

Un alt aspect important al rolului este organizarea primelor licitații pentru sursele de energie regenerabilă, inclusiv eoliene și solare, în Moldova până la sfârșitul anului 2023. Expertul va avea, de asemenea, responsabilitatea de a stimula dezvoltarea surselor de energie regenerabilă non-intermitente, precum biogaz, biomasă solidă, biocombustibili lichizi și energia din deșeuri, și va participa la inițiativele cheie, cum ar fi comunitățile energetice, zonele de testare pentru inovații în domeniul energiei, conceptul Vehicle to Grid, și multe altele.

Pentru cei interesați, Ministerul Energiei al Republicii Moldova îndeamnă candidații să se înregistreze și să aplice prin intermediul portalului SMART al BERD, folosind CV-ul lor. Pentru a obține mai multe detalii și a aplica, candidații sunt sfătuiți să caute numărul de referință al postului din anunțul de achiziție relevant (de exemplu, Renewables Expert, PR 008772), să descarce Termenii de referință și modelul de contract, și să urmeze instrucțiunile pentru a trimite cererea completă, care ar trebui să includă un chestionar de calificare, o propunere tehnică (CV) și o propunere financiară.

Persoanele de contact pentru informații suplimentare sunt:

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE