Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Gestionarea deșeurilor va fi îmbunătățită. Guvernul a aprobat modificări la Legea privind deșeurile

spot_imgspot_img

Executivul a aprobat modificări la Legea privind deșeurile, ca urmare a necesității de a o completa și îmbunătăți, în contextul reglementării activităților de gestionare a deșeurilor prin autorizare, notificare, înregistrare și implementare a responsabilității extinse a producătorului.

Prin noile modificări se propune dezvoltarea mecanismului de implementare a responsabilității extinse a producătorului, aplicabil ambalajelor și produselor ambalate. Astfel, au fost incluse noțiuni noi ca: ambalaj de unică folosință, ambalaj reciclabil și nereciclabil, precum și noțiunea de depozit. Modificările au scopul de a încuraja consumatorii să returneze ambalajele reutilizabile sau ambalajele de unică folosință”, a menționat ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Aprobarea modificărilor la Legea privind deșeurile va contribui la evitarea interpretărilor în contextul operațiunilor de gestionare a deșeurilor, va detalia aplicarea unor noțiuni și va exclude unele ambiguități din textul actului normativ. 

Modificările au fost aprobate, inclusiv, în scopul respectării angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE