Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Mai puțin argint în panourile solare Risen Hyper-ion HJT

spot_imgspot_img

Recent, Risen Energy a anunțat cu succes reducerea consumului de argint în modulele sale solare Hyper-ion cu heterojoncțiune (HJT) la mai puțin de 7 mg pe watt. Acest lucru nu doar depășește semnificativ valoarea pentru PERC (aproximativ 7,82 mg/W) și TOPCon (aproximativ 10,24 mg/W), dar evidențiază și poziționarea sa de lider în tehnologia HJT. Această realizare subliniază angajamentul Risen Energy de a avansa în domeniul soluțiilor fotovoltaice (PV).

Împreună cu obținerea recentă a certificării 3x IEC de la TÜV SÜD, aceasta demonstrează evoluția treptată a tehnologiei solare HJT Hyper-ion către produse mai rentabile, mai eficiente și mai fiabile.

Conform Silver Institute, producția minieră de argint a fost în declin începând din 2016, situându-se la aproximativ 842,1 milioane de uncii în 2023. Cu toate acestea, cererea de argint a crescut constant de la 1,167 miliarde de uncii în 2023, determinată de dezvoltările industriale. Dezechilibrul dintre cerere și ofertă a condus la o creștere continuă a prețului argintului, atingând un vârf de 26,11 dolari pe uncie în 2023, conform datelor London Futures, și menținând o fluctuație în jurul valorii de 25 dolari pe uncie.

În prezent, industria fotovoltaică se află pe locul al patrulea în topul celor mai mari consumatori, după electronice/electrice, investiții în argint și bijuterii. Consumul său este în continuă creștere, motiv pentru care reducerea consumului de argint devine o direcție cheie pentru reducerea costurilor modulelor HJT.

Ca una dintre cele mai importante întreprinderi fotovoltaice din lume, Risen Energy a acumulat o gamă de tehnologii mature, acoperind toate rutele tehnologice populare din piață în prezent. Stimularea reducerii costurilor și îmbunătățirea eficienței pentru tehnologia HJT a devenit un obiectiv cheie pentru Risen Energy. După producția în masă a modulelor HJT Hyper-ion la sfârșitul anului 2022, realizările tehnologice ale Risen Energy, precum pasta cu conținut scăzut de argint, tehnologia celulelor 0BB, celula fără stres Hyper-Link și tehnologia de interconectare fără stres a celulelor de 210 wafer ultra-subțire, contribuie continuu la reducerea costurilor nivelului de energie electrică (LCOE).

În prezent, modulele solare HJT Hyper-ion ating o eficiență maximă de conversie de 23,9%, cu o amprentă de carbon de 376,5 kg eq CO2/kWc. În contextul creșterii prețului argintului, consumul optimizat de argint sub 7 mg/W poziționează Hyper-ion ca un modul rentabil cu emisii reduse de carbon pe piața actuală. Progresele continue în tehnologia cu conținut scăzut de argint și tehnologia de interconectare fără stres Hyper-Link sunt așteptate să amplifice beneficiile financiare, putând să remodeleze peisajul producției și expedierii tehnologiei HJT.

În căutarea reducerii costurilor și creșterii eficienței în industria solară, Risen Energy își asumă rolul de deschizător de drumuri. Explorează constant soluții solare viabile din punct de vedere economic și durabile. Un proiect revoluționar, progresul în materie de module eficiente, reprezentate de modulele HJT Hyper-ion, deschide calea pentru un viitor mai verde și mai sănătos, contribuind la realizarea de înaltă calitate a obiectivelor de neutralitate a carbonului.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE