Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

MINISTERUL ENERGIEI AL ROMÂNIEI ANUNȚĂ CONSILIUL ONORIFIC PENTRU ENERGIE. PRIMUL SUBIECT PE AGENDĂ ESTE NOUA STRATEGIE ENERGETICĂ A ROMÂNIEI

spot_imgspot_img

Ministerul Energiei al României a instituit Consiliul Onorific pentru Energie, un corp format din experți din sectorul energetic. Acest consiliu are rolul de a sprijini dezvoltarea politicilor și strategiilor energetice din România, cu membri care provin din medii diverse, inclusiv sectorul privat, universități și centre de cercetare. Misiunea acestui organism este de a aborda chestiuni semnificative legate de viitorul energiei în țară, inclusiv tranziția la surse de energie curată și securitatea energetică regională, precum și de a contribui la elaborarea strategiei energetice naționale.

Consiliul Onorific pentru Energie funcționează ca o entitate independentă, consultativă și onorifică, iar membrii săi sunt numiți de către Ministrul Energiei, fiind selectați pe baza performanțelor lor notabile în domeniul energetic. Această inițiativă își propune să extindă baza de cunoștințe și expertiză a Ministerului Energiei, promovând în același timp un proces decizional mai transparent și responsabil, care să ia în considerare o gamă largă de păreri și analize, inclusiv cele din mediul academic, social și privat.

La momentul actual, principalul obiectiv al Consiliului este de a contribui la elaborarea noii Strategii Energetice a României, cu termen de adoptare în prima parte a anului 2024. Această mișcare este considerată ca o oportunitate de a valorifica experiența vastă a specialiștilor în domeniul energetic pentru a asigura un viitor energetic mai sigur, mai accesibil și mai sustenabil pentru România.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE