Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

MINISTERUL ENERGIEI AL ROMÂNIEI ANUNȚĂ CONSILIUL ONORIFIC PENTRU ENERGIE. PRIMUL SUBIECT PE AGENDĂ ESTE NOUA STRATEGIE ENERGETICĂ A ROMÂNIEI

spot_img

Ministerul Energiei al României a instituit Consiliul Onorific pentru Energie, un corp format din experți din sectorul energetic. Acest consiliu are rolul de a sprijini dezvoltarea politicilor și strategiilor energetice din România, cu membri care provin din medii diverse, inclusiv sectorul privat, universități și centre de cercetare. Misiunea acestui organism este de a aborda chestiuni semnificative legate de viitorul energiei în țară, inclusiv tranziția la surse de energie curată și securitatea energetică regională, precum și de a contribui la elaborarea strategiei energetice naționale.

Consiliul Onorific pentru Energie funcționează ca o entitate independentă, consultativă și onorifică, iar membrii săi sunt numiți de către Ministrul Energiei, fiind selectați pe baza performanțelor lor notabile în domeniul energetic. Această inițiativă își propune să extindă baza de cunoștințe și expertiză a Ministerului Energiei, promovând în același timp un proces decizional mai transparent și responsabil, care să ia în considerare o gamă largă de păreri și analize, inclusiv cele din mediul academic, social și privat.

La momentul actual, principalul obiectiv al Consiliului este de a contribui la elaborarea noii Strategii Energetice a României, cu termen de adoptare în prima parte a anului 2024. Această mișcare este considerată ca o oportunitate de a valorifica experiența vastă a specialiștilor în domeniul energetic pentru a asigura un viitor energetic mai sigur, mai accesibil și mai sustenabil pentru România.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE