Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

MINISTERUL ENERGIEI AL ROMÂNIEI ANUNȚĂ CONSILIUL ONORIFIC PENTRU ENERGIE. PRIMUL SUBIECT PE AGENDĂ ESTE NOUA STRATEGIE ENERGETICĂ A ROMÂNIEI

spot_imgspot_img

Ministerul Energiei al României a instituit Consiliul Onorific pentru Energie, un corp format din experți din sectorul energetic. Acest consiliu are rolul de a sprijini dezvoltarea politicilor și strategiilor energetice din România, cu membri care provin din medii diverse, inclusiv sectorul privat, universități și centre de cercetare. Misiunea acestui organism este de a aborda chestiuni semnificative legate de viitorul energiei în țară, inclusiv tranziția la surse de energie curată și securitatea energetică regională, precum și de a contribui la elaborarea strategiei energetice naționale.

Consiliul Onorific pentru Energie funcționează ca o entitate independentă, consultativă și onorifică, iar membrii săi sunt numiți de către Ministrul Energiei, fiind selectați pe baza performanțelor lor notabile în domeniul energetic. Această inițiativă își propune să extindă baza de cunoștințe și expertiză a Ministerului Energiei, promovând în același timp un proces decizional mai transparent și responsabil, care să ia în considerare o gamă largă de păreri și analize, inclusiv cele din mediul academic, social și privat.

La momentul actual, principalul obiectiv al Consiliului este de a contribui la elaborarea noii Strategii Energetice a României, cu termen de adoptare în prima parte a anului 2024. Această mișcare este considerată ca o oportunitate de a valorifica experiența vastă a specialiștilor în domeniul energetic pentru a asigura un viitor energetic mai sigur, mai accesibil și mai sustenabil pentru România.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE