Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Ministerul Mediului: Modificări pentru protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice

SURSĂGOV
spot_imgspot_img

În cadrul ședinței Guvernului din 17 ianuarie, Ministrul Mediului, doamna Iordanca-Rodica Iordanov, va prezenta un proiect de hotărâre destinat să aducă schimbări în gestionarea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Propunerea vine în contextul necesității urgente de a intensifica eforturile în lupta împotriva schimbărilor climatice și de a respecta angajamentele asumate la nivel internațional.

1. Aspecte abordate în proiect:

1.1 Arderea reziduurilor vegetale: Propunerea examinează măsuri pentru reglementarea arderea reziduurilor vegetale, având ca obiectiv reducerea emisiilor și protejarea calității aerului.

1.2 Amendarea solului cu var și aplicarea ureei: Documentul abordează impactul amendării solului cu var și utilizarea ureei în agricultură, căutând soluții pentru a minimiza efectele negative asupra mediului.

2. Importanța raportării și transparenței:

2.1 Raportarea inventarelor naționale de gaze cu efect de seră: Proiectul subliniază necesitatea unei raportări corecte și transparente a inventarelor naționale de gaze cu efect de seră, conform deciziilor din cadrul Acordului de la Paris.

2.2 Transparența în procesul de raportare: Se pune accentul pe importanța transparenței în procesul de raportare a informațiilor legate de procesele de prognozare, asigurând coerența și acuratețea datelor.

3. Alinierea cu acorduri internaționale:

3.1 Implementarea deciziilor Acordului de la Paris și Tratatul Comunității Energetice: Proiectul se concentrează pe alinierea cu deciziile adoptate în cadrul Acordului de la Paris și Tratatul Comunității Energetice, reflectând responsabilitatea României în combaterea schimbărilor climatice.

4. Respectarea angajamentelor și implementarea deciziilor internaționale:

4.1 Importanța respectării cerințelor de raportare: Se subliniază necesitatea respectării cerințelor de raportare pentru a asigura o imagine fidelă a emisiilor și pentru a îmbunătăți inventarul național.

4.2 Implementarea deciziilor conferințelor internaționale: Documentul evidențiază importanța implementării deciziilor adoptate în cadrul conferințelor internaționale, consolidând poziția României în comunitatea globală.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE