Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

spot_imgspot_img

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde din 5-6 decembrie organizată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Reuniunea a fost moderată de copreședinții – Iordanca-Rodica Iordanov, și Jürgen Keinhorst, ministrul mediului din Germania. Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte ce țin de întărirea rezistenței țărilor învecinate, împotriva impactului negativ ale războiului din Ucraina, sprijinul pentru recuperarea durabilă din punct de vedere ecologic a Ucrainei din război, finanțarea biodiversității și colaborarea cu instituții internaționale financiare de dezvoltare.

Un aspect important, în ordinea de zi, a fost actualizarea cu privire la punerea în aplicare a activității Grupului operativ și planificarea Reuniunii anuale din 2024.

Din 2016, GREEN Action Task Force a fost o platformă unică pentru țările OCDE interesate și partenerii de cooperare pentru dezvoltare care lucra cu țările din Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală (EECCA) în vederea dezvoltării politicilor care îmbunătățesc calitatea mediului și bunăstarea socială, creând în același timp oportunități pentru o creștere economică puternică și locuri de muncă decente. La moment, OCDE reprezintă unul dintre cele mai importante forumuri de discuții la nivel mondial, unde guvernele colaborează pentru a identifica soluții pentru problemele comune cu care se confruntă.

La final, participanții au făcut schimb de opinii despre impactul războiului asupra politicilor economice și de mediu din Ucraina.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este o organizație internațională a acelor națiuni dezvoltate care acceptă principiile democrației reprezentative și a economiei de piață libere.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE