Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Moldoveanca Mihaela Untu a dezvoltat aplicația de prevenire a defectelor în panourile solare

SURSĂtekwill
spot_imgspot_img

Cum identificăm defectele din panourile solare fără a fi nevoie să înlocuim întregul sistem? La această problemă a venit cu o soluție inovatoare Mihaela Untu, o tânără din Moldova, care este convinsă că Inteligența Artificială are potențialul de a îmbunătăți viețile oamenilor.

Mihaela a fost îndrumată să studieze cursul de AI în cadrul programului Tekwill în Fiecare Școală de către profesoara sa de informatică, Viorica Moglan iar ulterior, a excelat și în programul „Tekwill Junior Ambassadors”, ocupând locul II. Astfel, tânăra a decis să-și valorifice potențialul și peste hotarele țării, în competiția Intel AI Global Impact Festival, cu proiectul „Aplicație de prevenire a defectelor în panourile solare”.

Cu gândul la un viitor mai ecologic și la noile generații care vor moșteni planeta noastră, Mihaela a dezvoltat o soluție inovativă alături de un coleg, pentru a promova sustenabilitatea și energia verde: „Inspirația noastră a pornit de la faptul că în perioada când trebuia să venim cu o idee, s-a început criză energetică la noi în republică și în Europa. Respectiv, am luat acest fapt ca o șansă bună de a promova energia verde, și anume, panourile solare.”

La doar 18 ani, Mihaela este deja un model de excelență. Pasionată de IT, în prezent își face studiile în țară, la Universitatea Tehnică a Moldovei, specializarea „Inginerie Software”. Ea spune că studierea acestui domeniu nu este ușoară, însă este determinată să devină un inginer software de succes.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE