Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Moldoveanca Mihaela Untu a dezvoltat aplicația de prevenire a defectelor în panourile solare

SURSĂtekwill
spot_imgspot_img

Cum identificăm defectele din panourile solare fără a fi nevoie să înlocuim întregul sistem? La această problemă a venit cu o soluție inovatoare Mihaela Untu, o tânără din Moldova, care este convinsă că Inteligența Artificială are potențialul de a îmbunătăți viețile oamenilor.

Mihaela a fost îndrumată să studieze cursul de AI în cadrul programului Tekwill în Fiecare Școală de către profesoara sa de informatică, Viorica Moglan iar ulterior, a excelat și în programul „Tekwill Junior Ambassadors”, ocupând locul II. Astfel, tânăra a decis să-și valorifice potențialul și peste hotarele țării, în competiția Intel AI Global Impact Festival, cu proiectul „Aplicație de prevenire a defectelor în panourile solare”.

Cu gândul la un viitor mai ecologic și la noile generații care vor moșteni planeta noastră, Mihaela a dezvoltat o soluție inovativă alături de un coleg, pentru a promova sustenabilitatea și energia verde: „Inspirația noastră a pornit de la faptul că în perioada când trebuia să venim cu o idee, s-a început criză energetică la noi în republică și în Europa. Respectiv, am luat acest fapt ca o șansă bună de a promova energia verde, și anume, panourile solare.”

RENERGY

La doar 18 ani, Mihaela este deja un model de excelență. Pasionată de IT, în prezent își face studiile în țară, la Universitatea Tehnică a Moldovei, specializarea „Inginerie Software”. Ea spune că studierea acestui domeniu nu este ușoară, însă este determinată să devină un inginer software de succes.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE