Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Petroșani își modernizează transportul public cu autobuze electrice

SURSĂarsc
spot_img

Tiberiu Iacob-Ridzi, în calitate de Primar al Municipiului Petroșani, a încheiat un acord pentru cumpărarea autobuzelor electrice și stațiilor de încărcare împreună cu compania ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL, condusă de Doamna Magda Peșu, General Manager. Acest proiect exemplifică modul în care tehnologia și inovația pot avea un impact pozitiv asupra vieții și eficienței serviciilor publice.

Detalii despre contract:
Contractul are o valoare de 19,5 milioane de lei și presupune achiziționarea a 7 autobuze electrice cu o lungime de 10,8 metri, având o capacitate de 90 de pasageri, inclusiv 27 de locuri pe scaune. De asemenea, vor fi instalate 9 stații de reîncărcare, constând în 7 stații de reîncărcare lentă și 2 stații de reîncărcare rapidă.

Finanțare și Livrare:
Proiectul este susținut financiar prin Planul Național de Redresare și Reziliență și a primit aprobarea din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este important de subliniat că acest proiect nu este legat de linia de autobuze electrice interurbane – Green Line a Consiliului Județean Hunedoara. Compania Anadolu Automobil Rom va furniza cele 7 autobuze electrice și cele 9 stații de reîncărcare în decurs de 10 luni de la semnarea contractului.

Implicații pentru Comunitate:
Această inițiativă reprezintă un exemplu remarcabil al modului în care tehnologia poate aduce beneficii comunității. Autobuzele electrice vor contribui la reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității aerului, iar stațiile de încărcare vor facilita o tranziție fluidă către un sistem de transport public mai eficient și prietenos cu mediul înconjurător.

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) aplaudă această inițiativă ca un pas important în direcția unui viitor mai sustenabil și mai inteligent pentru orașele din România. Este un exemplu concret de cum colaborarea dintre autoritățile publice și partenerii din industrie poate duce la implementarea de soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE