Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

RED-Nord la cursul regional privind reglementarea autoconsumului de energie electrică în parteneriatul Estic la Viena

spot_imgspot_img

S.A.RED-Nord a participat la cursul regional privind reglementarea autoconsumului, organizat de Secretariatul Comunității Energiei și Consiliul Autorităților de Reglementare Energetică din Europa (CEER). Această inițiativă s-a desfășurat la Viena și s-a concentrat asupra alinierii reglementărilor autoconsumului în țările Parteneriatului Estic conform standardelor Uniunii Europene și Comunității Energiei.

Directorul Financiar, Victoria Tcaci, a reprezentat S.A.RED-Nord la acest eveniment de importanță, abordând teme cruciale legate de alinierea reglementărilor autoconsumului în cadrul Uniunii Europene și Comunității Energiei.

Acest curs a fost inclus în Programul UE4Energie, o inițiativă dedicată “Promovării Tranziției către Energie Curată în țările Parteneriatului Estic”. Evenimentul a adunat profesioniști din autoritățile de reglementare energetică, ministere, agenții, operatori de sisteme de distribuție și alți stakeholderi din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Obiectivul principal al cursului a fost să îmbunătățească cunoștințele privind cerințele Uniunii Europene și Comunității Energiei pentru reglementarea autoconsumului, contribuind la alinierea legislației naționale în țările Parteneriatului Estic la standardele europene.

Participanții au beneficiat de prezentări de la experți EnCS și CEER, evidențiind cele mai bune practici și provocările privind autoconsumul, precum și ocazia de a vizita Aspern Smart City Research (ASCR) – cel mai mare și inovator proiect de cercetare energetică din Europa.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE